Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Σάκκαρη Σαν Ντιέγκο: Πρόκριση στα προημιτελικά για την Ελληνίδα τενίστρια
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σάκκαρη Σαν Ντιέγκο: Πρόκριση στα προημιτελικά για την Ελληνίδα τενίστρια

Σάκκαρη Σαν Ντιέγκο: Χωρίς την ομάδα της αγωνίζεται στο τουρνουά η αθλήτρια

Η επιστροφή της Μαρίας Σάκκαρη στο κορτ, μετά τον αποκλεισμό της στον πρώτο κιόλας γύρο του US Open και το ξέσπασμα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας που ακολούθησε, συνοδεύτηκε με πρόκριση επί της Καμίλα Οσόριο στο δεύτερο γύρο του τουρνουά του Σαν Ντιέγκο. Μια πρόκριση που ήρθε σχετικά άκοπα για την 28χρονη, καθώς ενώ πήρε το πρώτο σετ με 6-3 (κάνοντας μπρέικ στο σερβίς της Κολομβιανής στο 8ο game), στο δεύτερο κι ενώ το ματς ήταν ισόπαλο με 2-2, η Οσόριο αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού κι ως εκ τούτου η Σάκκαρη βρέθηκε στην φάση των προημιτελικών της διοργάνωσης.

Η σημερινή ήταν η δεύτερη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες στο κορτ οι δύο τενίστριες, με την Σάκκαρη να κάνει το 2Χ2, καθώς είχε νικήσει την 21χρονη Οσόριο και στο τουρνουά του Νότιγχαμ (γρασίδι) το 2022 με 6-2, 6-3. Στην φάση των «8» η Μαρία Σάκκαρη θα παίξει με τη νικήτρια της αναμέτρησης που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 23:30 (ώρα Ελλάδας), ανάμεσα στην Έμα Ναβάρο και στην Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς (αμφότερες προέρχονται από τα προκριματικά).

«Είμαι εδώ μόνη μου, χωρίς την ομάδα μου»

«Επειδή ζω μόνη μου από τα 16 μου, ταξίδευα πολύ μόνη μου. Μου αρέσει να είμαι μόνη μου. Πηγαίνω για βραδινό, κάνω πράγματα που θέλω να κάνω. Τις προάλλες περπάτησα, πήγα για ψώνια και μετά πήγα για τάκος. Πήγα και στη La Jolla, όπως σας είπα και την άλλη φορά. Όλα αυτά μόνη μου και ήταν υπέροχα, μου άρεσε πολύ. Το να είμαι εδώ μόνη μου με κάνει να εκτιμώ τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου. Με κάνει να συνειδητοποιώ ότι δεν χρειάζεται να τους ζητάω βοήθεια όλη την ώρα. Δεν είναι καλό να είσαι μόνος σου συνέχεια, γιατί μπορεί να χάσεις τον δρόμο, αλλά αυτή η εβδομάδα είναι η υπενθύμιση ότι μπορώ να κάνω πράγματα μόνη μου. Ο προπονητής μου θα είναι πολύ ευχαριστημένος που έχω ξεκάθαρη εικόνα του τι πρέπει να κάνω στο court», πρόσθεσε η Μαρία Σάκκαρη.

Με αφορμή την τιμωρία της Σιμόνα Χάλεπ για χρήση απαγορευμένης ουσίας, ρωτήθηκε αν εμπιστεύεται τη διαδικασία. «Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι είναι τρομακτικός ο τρόπος που χειρίζονται την κατάσταση με κάθε παίκτη, αθλητή. Θα φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν θα μπορούμε να παίρνουμε ούτε ηλεκτρολύτες. Ευτυχώς δεν έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση και ούτε θέλω να βρεθώ. Είμαι πολύ προσεκτική σε ό,τι έχει να κάνει με συμπληρώματα. Δεν ξέρω, όμως, ποια είναι η διαδικασία, τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Δεν ξέρω ποιος έχει τον λόγο, δεν έχω ιδέα. Θα βελτίωνα το app των wherabouts και το app του αντιντόπινγκ. Δεν λειτουργεί καλά. Υποτίθεται ότι πρέπει να σου υπενθυμίζει τη σειρά σου αλλά δεν το κάνει. προσπάθησαν να το βελτιώσουν αλλά δεν δουλεύει καλά.

«Ταξιδεύουμε πολύ, είναι πολύ αγχωτικό»

Εμείς ταξιδεύουμε πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλους αθλητές. Είναι πολύ αγχωτικό. Ξυπνάω σχεδόν κάθε βράδυ για να πάω στην τουαλέτα. Αν είναι κοντά στο time slot μου σκέφτομαι “να πάω;”, “να περιμένω να έρθουν;”. Είναι πολύ αγχωτικό». Για το παιχνίδι με την Οσόριο, η Μαρία Σάκκαρη είπε: «Δεν έπαιξα εξαιρετικά, έκανα λάθη και το ποσοστό στο πρώτο σερβίς μου δεν ήταν πολύ καλό. Αλλά προτιμώ να είναι μια καλή πνευματικά ημέρα. Πνευματικά μπορώ να προσπαθήσω να το απολαύσω, το χρωστάω στον εαυτό μου και στους ανθρώπους γύρω μου. Όταν βγαίνω στο court, πρέπει να παίζω ελεύθερα. Τα καλά αποτελέσματα θα έρθουν αν παίζω έτσι».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις