Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κικίλιας – Μητσοτάκης συνάντηση: Τέλος στις φήμες για παραίτηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας – Μητσοτάκης συνάντηση: Τέλος στις φήμες για παραίτηση

Κικίλιας - Μητσοτάκης συνάντηση: Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός συζήτησαν θέματα της Πολιτικής Προστασίας

Συνάντηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Τετάρτης. Η συνάντηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε διάρκεια 45 λεπτών, ενώ ολοκληρώθηκε στις 18:00. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός συζήτησαν θέματα της Πολιτικής Προστασίας, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια περί απομάκρυνσης του Βασίλη Κικίλια από το κυβερνητικό σχήμα.

Σημαντικές ανακοινώσεις στη ΔΕΘ από τον Μητσοτάκη

Τέλος στα σενάρια και στις φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό, πόσο μάλλον πριν τη ΔΕΘ, βάζουν κυβερνητικές πηγές, με συντονισμένες διαρροές προς τους δημοσιογράφους. Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι ο πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, τουλάχιστον το ορατό μέλλον. Έτσι είναι πλέον σαφές ότι παρά τον θόρυβο που υπήρξε και τα διάφορα σενάρια που γράφτηκαν, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κάνει άμεσα καμία κίνηση και επίσης δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Βασίλη Κικίλια, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής. Αντίθετα σημειώνουν ότι “αυτό που απασχολεί αυτή τη στιγμή τον πρωθυπουργό είναι οι δομές και η λειτουργία τους και όχι τα πρόσωπα”. Οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στην επικείμενη ομιλία του κ. Μητσοτάκη το Σάββατο και την συνέντευξη τύπου την Κυριακή στη ΔΕΘ, όπου θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον ανασχηματισμό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις φήμες περί ανασχηματισμού είπε σήμερα σε συνέντευξή του στα Parapolitika ότι “δεν υπάρχει κάποια τέτοια διάθεση αυτή τη στιγμή”. Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε χαρακτηριστικά, πως “αν κάθε φορά που γράφονταν αυτά γίνονταν, τότε θα είχαμε ανασχηματισμό κάθε έναν μήνα και εκλογές κάθε έξι μήνες. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κάποια τέτοια διάθεση αυτή τη στιγμή. Η διάθεση που υπάρχει και από τον πρωθυπουργό και από την κυβέρνηση είναι να εργαστούμε όλοι μαζί σκληρά, ούτως ώστε να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν. Θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης”. Ο ίδιος συμπλήρωσε πάντως ότι “αυτό δεν σημαίνει, προφανώς, ότι άπαντες δεν αξιολογούμαστε καθημερινώς…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις