Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θεσσαλία πλημμύρες – Οικονόμου: «Όλο το βάρος στην επόμενη μέρα», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλία πλημμύρες – Οικονόμου: «Όλο το βάρος στην επόμενη μέρα», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Θεσσαλία πλημμύρες - Οικονόμου: «Μιλάμε για μια θεομηνία που έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, τεράστια ψυχολογική επιβάρυνση και την απώλεια συνανθρώπων μας»

Για την επόμενη μέρα μετά την θεομηνία που έπληξε τη Θεσσαλία μίλησε στο Mega ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. Ο κ Οικονόμου τόνισε ότι όλο το βάρος πέφτει στην επόμενη ημέρα που είναι πολύ δύσκολη. «Μιλάμε για μια θεομηνία που έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, τεράστια ψυχολογική επιβάρυνση και την απώλεια συνανθρώπων μας», σημείωσε. Η κακοκαιρία που χτύπησε τη Θεσσαλία έχει πλήξει τον πρωτογενή τομέα της περιοχής, με μια σειρά προϊόντων που παράγονται στη θεσσαλική γη να λείπουν το επόμενο διάστημα από τα ράφια, «με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημα και την επιβίωση των ανθρώπων εκεί».

«Κρίσιμες υποδομές έχουν καταστραφεί, κτίρια, επιχειρήσεις, όλα αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ήδη το σύνολο του κρατικού και κυβερνητικού μηχανισμού βρέθηκε από την πρώτη στιγμή εκεί», είπε ο υπουργός. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Οικονόμου «καταρτίζεται σχέδιο άμεσης στήριξης των ανθρώπων αλλά το σημαντικό δεν είναι μόνο η άμεση στήριξη, που είναι απαραίτητη, είναι ένα σχέδιο μακροπρόθεσμο που θα ανασυγκροτήσει την περιοχή, την παραγωγική της βάση και ικανότητα. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη». Πρώτο μέλημα είναι η απομάκρυνση των νεκρών ζώων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν αρχίσει να αποσυντίθενται αφού οι κτηνοτρόφοι, λόγω των πλημμυρών, δεν έχουν πρόσβαση στους στάβλους τους.

Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για περιστατικά πλιάτσικου σε πλημμυρισμένα κτίσματα

«Δεν χρειάζεται να πάει ο ΕΛΓΑ και να πει ο τάδε έχασε τόσο πρόβατα. Υπάρχουν οι μηχανισμοί που θα αποζημιωθούν είτε γίνει καταγραφή είτε δε γίνει. Αλίμονο αν με αυτό το μέγεθος της καταστροφής που είχαμε και τους κινδύνους που εγκυμονεί η επομένη ημέρα να πηγαίναμε με αυτόν τον τρόπο». Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται επί ποδός για περιστατικά πλιάτσικου σε πλημμυρισμένα κτίσματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις