Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπαλαούρας – Μωραΐτης ΣΥΡΙΖΑ: Νέο επεισόδιο στα εσωκομματικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλαούρας – Μωραΐτης ΣΥΡΙΖΑ: Νέο επεισόδιο στα εσωκομματικά

Μπαλαούρας - Μωραΐτης ΣΥΡΙΖΑ: Πυρά Μπαλαούρα για ηλικιακό ρατσισμό του «επ'αμοιβή λογογράφου του επιτελείου Κασσελάκη»

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στα αντίπαλα στρατόπεδα των υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο «πόλεμος» των στρατοπέδων ξεκίνησε δημόσια, προ ημερών, με μια ανάρτηση του βετεράνου Γιάννη Δραγασάκη υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία προκάλεσε σωρεία επιθέσεων στο πρόσωπό του, με χαρακτηρισμούς για την ηλικία του, γιατί παρέλειψε αρχικά να αναφερθεί στον Στέφανο Κασσελάκη. Το πρώτο χτύπημα ήρθε από τον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη, και υποστηρικτή της υποψηφιότητας Κασσελάκη, ο οποίος ανέβασε στον τοίχο του στο Facebook στίχους του Νίκου Γκάτσου «Μ’ ένα μάτι μ’ ένα δόντι με βαμμένα τα μαλλιά/ σκαρφαλώσαν οι γερόντοι στης πατρίδας τα σκαλιά/ καθώς παν για τα ογδόντα ίδιοι και παράλληλοι/ το πολύ για καμιά τσόντα είναι πια κατάλληλοι».

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε εσωκομματική θύελλα στον ΣΥΡΙΖΑ και η πλευρά Αχτσιόγλου αντέδρασε με κείμενο συλλογής 99 υπογραφών, μεταξύ των οποίων οι Ν. Ηλιόπουλος, Μιχ. Καλογήρου και Δημ. Τζανακόπουλος, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά με αναφορές ακόμη και σε φασισμό, γράφοντας ότι «τέτοιου είδους χαρακτηριστικά είχε ο λόγος των βασανιστών που προσπαθούσαν να σπάσουν το ηθικό των αγωνιστών. Οι νταήδες και οι χυδαίοι ιστορικά ανήκουν στην άλλη όχθη»…Ο στιχουργός Ν. Μωραΐτης επανήλθε και εξαπέλυσε επίθεση στον Δ. Τζανακόπουλο, θεωρώντας τον υποκινητή μερίδας των νεολαίων του κόμματος που υπέγραψαν το κείμενο. Δείτε εδώ όλο το παρασκήνιο-φωτιά μετά την παρέμβαση Δραγασάκη.

Πυρά Μπαλαούρα για ηλικιακό ρατσισμό του «επ’αμοιβή λογογράφου του επιτελείου Κασσελάκη»

Στο θέμα επανήλθε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητα Τσακαλώτου, και ο οποίος κατηγόρησε τον στιχουργό κ. Μωραΐτη ότι είναι «θιασώτης επ’αμοιβή λογογράφος» του επιτελείου Κασσελάκη». «Χυδαιότητα και με ηλικιακό ρατσισμό ( τα έχουν υποστεί και άλλοι και στην Ηλεία…) Επίθεση του στιχουργού θιασώτη επ’ αμοιβή λογογράφου του επιτελείου Κασσελάκη Ν Μωραΐτη προς τον Γ Δραγασάκη, αναρτώντας στο τους στίχους του Γκάτσου από «Τα γερόντια», στοχοποιώντας τον Δραγασάκη», έγραψε χθες (11/9).

Ο στιχουργός απάντησε άμεσα στον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: «Έχετε μια ώρα για να κατεβάσετε την ανάρτηση. Ούτε «επ’αμοιβή», ούτε «λογογράφος» του είμαι. Ξέρετε τι μας οδηγεί ως πολίτες στην υποστήριξη Κασσελάκη; Το ότι σας σιχαθήκαμε. Που φάγατε τον Τσίπρα, που φέρεστε ως ιδιοκτήτες του κόμματος», έγραψε.

Ακολούθησε «πόλεμος» σχολίων στις αναρτήσεις, από τα δυο στρατόπεδα και το θέμα έκλεισε, προς το παρόν, με νέα ανάρτηση Μωραΐτη για τον Μάκη Μπαλαούρα:

«Είχα γράψει ένα tweet ζητώντας του να κατεβάσει την ανάρτησή του γιατί είναι ψέμα. Μου έγραψαν για τους αγώνες του στη Χούντα. Μου έστειλαν και φωτογραφίες. Δε ζητώ να κατεβάσει τίποτα. Άνθρωποι που αγωνίστηκαν τόσο, έχουν από εμένα δικαίωμα να γράφουν ό,τι θέλουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις