Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διάσωση μεταναστών – Σάμος: Συναγερμός στο Λιμενικό για ακινητοποιημένη λέμβο
ΕΛΛΑΔΑ

Διάσωση μεταναστών – Σάμος: Συναγερμός στο Λιμενικό για ακινητοποιημένη λέμβο

Διάσωση μεταναστών - Σάμος: Το περιπολικό σκάφος προχώρησε στην περισυλλογή 31 αλλοδαπών -30 άνδρες και μία γυναίκα- και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαλαγαρίου

Επιχείρηση για τον εντοπισμό και διάσωση μεταναστών στήθηκε από το Λιμενικό στη Σάμο το πρωί της Τρίτης (12/09). Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ακινητοποιημένη λέμβο με σημαντικό αριθμό επιβαινόντων κοντά στη θαλάσσια περιοχή «Νησάκια» βορειοανατολικά του νησιού. Το περιπολικό σκάφος προχώρησε στην περισυλλογή 31 αλλοδαπών -30 άνδρες και μία γυναίκα- και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαλαγαρίου. Στη συνέχεια, παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Η επιχείρηση στη Ρόδο

Υπενθυμίζεται ένα αντίστοιχο περιστατικό στη Ρόδο όπου για την παρουσία λέμβου σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή του Αρχαγγέλου, ενημερώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λιμενικού. Περιπολικό σκάφoς του Λιμενικού το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία μετέβη άμεσα στην περιοχή, όπου εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος και προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των 25 αλλοδαπών επιβαινόντων (13 άνδρες, 5 γυναίκες, 3 κορίτσια και 4 αγόρια), οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ συνελήφθη ο 51χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε.

Επιπρόσθετα, επιβατηγό σκάφος το οποίο έπλεε στην θαλάσσια περιοχή Κολύμπια της Ρόδου εντόπισε 39χρονο αλλοδαπό εντός ταχύπλοου σκάφους να καλεί σε βοήθεια και τον περισυνέλεξε. Ο 39χρονος μεταφέρθηκε στον όρμο Λίνδου, όπου μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ ο 51χρονος συλληφθέντας τον υπέδειξε ως διακινητή και κυβερνήτη ταχύπλοου που είχε μεταφέρει αλλοδαπούς σε προγενέστερο δρομολόγιο και ότι ανέμενε συνδρομή από αυτόν, καθώς είχε έλλειψη καυσίμων. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταχύπλοα σκάφη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις