Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μέτρα για τους πληγέντες: Δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δε θα μείνει κανένας αβοήθητος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα για τους πληγέντες: Δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δε θα μείνει κανένας αβοήθητος

Μέτρα για τους πληγέντες: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για σπέκουλα και ανήθικη κριτική στις ένοπλες δυνάμεις όσον αφορά στις διασώσεις

Άμεσα θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης όλων των ζημιών, γνωστοποίησε μέσω της ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, προσθέτοντας πως είναι προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού να μην μείνει κανένας αβοήθητος. Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής.

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι εκφράζει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή της κυβέρνησης στους πολίτες που δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν και δοκιμάζονται “σε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο που δεν έχει καταγραφεί ξανά στην ιστορία όπως λένε οι επιστήμονες. Αυτό που πέρασαν και συνεχίζουν και περνούν οι συμπολίτες μας δεν έχει προηγούμενο, άνθρωποι που για πολλές ώρες αγωνιούσαν και συνεχίζουν να αγωνιούν, δοκιμάστηκαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες”.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης σημείωσε ότι “όπως συνέβη στις προηγούμενες περιπτώσεις πολύ μικρής έκτασης έτσι θα συμβεί και τώρα, είναι μια προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού, δε θα μείνει κανένας αβοήθητος, άμεσα θα ανακοινωθούν μέτρα προσωρινής και συνολικής στήριξης και αποκατάστασης όλων των ζημιών είτε αφορά υποδομές, είτε αφορά δρόμους, είτε αφορά γέφυρες, είτε αφορά αγροτικές εκτάσεις, αποζημιώσεις επαγγελματιών. Αυτό χρωστάει το κράτος, οφείλει να κάνει το κράτος, είναι κάτι πολύ δύσκολο είναι κάτι πολύ σημαντικό και θα συμβεί”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για σπέκουλα και ανήθικη κριτική στις ένοπλες δυνάμεις όσον αφορά στις διασώσεις. Οι εναέριες επιχειρήσεις ξεκίνησαν όταν δόθηκε σχετική άδεια υπογράμμισε ακόμα ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι οι κριτές του καναπέ θα ήταν οι πρώτοι που θα φώναζαν εάν κινδύνευε ένα αεροπλάνο. Συμπλήρωσε ότι είχε σταλεί προειδοποίηση στους κατοίκους, 2 μηνύματα την προηγούμενη μέρα, κι ότι είναι εντελώς διαφορετική η διαδικασία εκκένωσης στις πυρκαγιές από ότι στις πλημμύρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις