Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λάρισα πλημμύρες – Κακοκαιρία Ντάνιελ: Νέο μήνυμα 112 για ετοιμότητα σε έξι περιοχές
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα πλημμύρες – Κακοκαιρία Ντάνιελ: Νέο μήνυμα 112 για ετοιμότητα σε έξι περιοχές

Λάρισα πλημμύρες - Κακοκαιρία Ντάνιελ: Οι κάτοικοι σε Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι και Ευαγγελισμό καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών

Νέο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι 6 περιοχών της Λάρισας, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα λόγω των πλημμυρικών φαινομένων από την κακοκαιρία Daniel. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το μήνυμα από το 112, καλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι και Ευαγγελισμός να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Λίγο νωρίτερα, μήνυμα 112 είχαν λάβει οι κάτοικοι της περιοχής του Ομορφοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ προκειμένου να εκκενώσουν άμεσα λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού Ποταμού.

Σε εξέλιξη απεγκλωβισμοί κατοίκων

Ήδη, η Πολιτική Προστασία δίνει μάχη για να αποτρέψει την πλημμύρα στα όρια της πόλης και να απομακρύνει τον πληθυσμό από τις περιοχές που βρίσκονται γύρω από τον Πηνειό. Πυροσβέστες και εθελοντές, μαζί με ιδιώτες με σκαπτικά μηχανήματα και δυνάμεις του στρατού, καταβάλλουν προσπάθεια να ενισχύσουν τα αναχώματα. Αρχικά, η προσπάθεια γίνεται για την ενίσχυση της όχθης του ποταμού με αδρανή υλικά στο τμήμα που διασχίζει την πόλη. Επίσης, γίνεται απεγκλωβισμός κατοίκων που βρίσκονται στα σπίτια τους χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ μετακινείται κόσμος από περιοχές όπου η στάθμη του νερού ανεβαίνει.

Ειδικοί επιστήμονες επιβλέπουν τις διανοίξεις που γίνονται σε σημεία του ποταμού έξω από την πόλη, προκειμένου να εκτονώνεται η πίεση του νερού και να σταθεροποιείται η στάθμη του ποταμού. Χθες και σήμερα, δέκα τριαξονικά φορτηγά μετέφεραν τόνους αμμοχάλικου, που ρίχτηκαν σε σημεία της όχθης του ποταμού. Ο δήμος Λαρισαίων έχει διαθέσει όλες τις δυνατές υποδομές για τη φιλοξενία ανθρώπων, προκειμένου να μεταφερθούν σε κολυμβητήρια, γυμναστήρια και χώρους εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις