Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μελόνι σύντροφος: Η θέση της Ιταλίδας πρωθυπουργού στις δηλώσεις για τις γυναίκες και τον βιασμό
ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι σύντροφος: Η θέση της Ιταλίδας πρωθυπουργού στις δηλώσεις για τις γυναίκες και τον βιασμό

Μελόνι σύντροφος: «Θεωρώ ότι είναι ένα μήνυμα που λέει στις κοπέλες "προσέξτε"»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στις δηλώσεις του συντρόφου της, δημοσιογράφου Αντρέα Τζαμπρούνο, ο οποίος είχε μιλήσει πρόσφατα για τον κίνδυνο να πέσουν οι γυναίκες θύματα βιασμού. Πιο συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική του εκπομπή ο Τζαμπρούνο πριν δέκα ημέρες δήλωσε ότι «οι γυναίκες στα κλαμπ είναι σαφές ότι έχουν δικαίωμα να μεθύσουν, αν όμως αποφεύγουν να μεθάνε και να χάνουν τις αισθήσεις τους, μπορούν να αποφύγουν και συγκεκριμένες καταστάσεις διότι υπάρχει πάντα ο κακός λύκος».

Ερωτηθείσα σχετικά η Ιταλίδα πρωθυπουργός είπε χθες το βράδυ:

«Πιστεύω ότι ο άνδρας μου είπε με βιαστικό τρόπο και αποφασιστικό τόνο κάτι διαφορετικό από εκείνο που ερμήνευσαν οι περισσότεροι. Εγώ δεν το ερμήνευσα ως μια αναφορά στο ότι “αν γυρνάς με μίνι, μπορούν να σε βιάσουν”. Το ερμηνεύω ως κάτι συναφές με αυτό που μου έλεγε η μητέρα μου όταν ήμουν νέα και έβγαινα το βράδυ: “έχε ανοιχτά τα μάτια σου, φέρσου υπεύθυνα”. Εννοώ δηλαδή ότι οι βιαστές υπάρχουν και πρέπει πάντα να προσέχουμε. Το να προσέχουμε, να είμαστε διαυγείς, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην βρεθούμε σε κατάσταση που να επιτρέψει σε αυτά τα ζώα να κάνουν αυτό που θα ήθελαν, νομίζω ότι είναι μια συμβουλή που πολλοί γονείς θα έδιναν στα παιδιά τους.

Η μητέρα μου, μου έλεγε πάντα να έχω ανοιχτά τα μάτια μου και να είμαι υπεύθυνη. Δεν θεωρώ ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να δικαιολογηθούν οι βιαστές. Θεωρώ ότι είναι ένα μήνυμα που λέει στις κοπέλες “προσέξτε, διότι είναι ένα φαινόμενο το οποίο, δυστυχώς, το συναντάμε κάθε μέρα. Οι ιστορίες αυτές υπάρχουν και πρέπει να έχετε ανοιχτά τα μάτια σας και να είστε υπεύθυνες”».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις