Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετανάστες Σητεία διάσωση: Εντοπίστηκαν 48 άτομα που είχαν ξεκινήσει με ιστιοφόρο από την Αττάλεια
ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστες Σητεία διάσωση: Εντοπίστηκαν 48 άτομα που είχαν ξεκινήσει με ιστιοφόρο από την Αττάλεια

Μετανάστες Σητεία διάσωση: Από 3.000 ως 8.500 ευρώ έκαστος είχαν καταβάλει στους δύο διακινητές

Για την ύπαρξη ιστιοφόρου με δεκάδες μετανάστες, το οποίο εντοπίστηκε στην περιοχή Αζοκέραμος του Δήμου Σητείας, ενημερώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης η Λιμενική Αρχή Σητείας μέσω του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού. Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και ένα περιπολικό όχημα από ξηράς. Το περιπολικό σκάφος εντόπισε το ιστιοφόρο προσαραγμένο επί της βραχώδους ακτής, άνευ επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Αδιάβατος, καθώς και την ύπαρξη ατόμων επί της ακτής. Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής εντόπισαν και περισυνέλλεξαν μια ομάδα ατόμων, στον Τροαστάλο Σητείας, ενώ άλλα άτομα βρεθηκαν από την ΕΜΑΚ, με τη συνδρομή στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας.

Συνολικά εντοπίστηκαν 48 αλλοδαποί (35 άνδρες, 9 γυναίκες και 4 παιδιά). Τρεις αλλοδαποί εξ’ αυτών μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ενώ τρεις ακόμα νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Σητείας. Το ιστιοφόρο σκάφος που τους μετέφερε, παραμένει προσαραγμένο στη βραχώδη περιοχή Άκρα Αδιαβατος, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Κατά πληροφορίες, το ιστιοφόρο ξεκίνησε από την Αττάλεια της Τουρκίας με προορισμό λιμάνι της Αττικής μέσω Κρήτης.
Από το Λιμεναρχείο Σητείας που διενεργεί την προανάκριση, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, εκ των ανωτέρω, ως διακινητές των υπολοίπων.

Εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις

Από την προανάκριση προέκυψε ότι έκαστος αλλοδαπός πλήρωσε από 3.000 έως 8.500 ευρώ. Η ΔΑΠΘΑΣ σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Σητείας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις