Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γυμνάσιο “Μακεδονία” στην Τουρκία: Έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές του
ΚΟΣΜΟΣ

Γυμνάσιο “Μακεδονία” στην Τουρκία: Έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές του

Γυμνάσιο "Μακεδονία" στην Τουρκία: Το συγκρότημα κατασκευάστηκε με χρήματα που συγκέντρωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο Βόρειας Μακεδονίας και Τουρκίας

Έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές του τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου είναι το Γυμνάσιο που φέρει την ονομασία «Μakedonya» (Μακεδονία), στην πόλη Μαλάτεια της ανατολικής Τουρκίας. Η συγκεκριμένη πόλη ήταν από εκείνες που δέχτηκαν σοβαρά πλήγματα από τους φονικούς σεισμούς του περασμένου Φεβρουαρίου. Το σχολείο κατασκευάστηκε με χρήματα που συγκέντρωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο Βόρειας Μακεδονίας και Τουρκίας, όπως και από δωρεά του Ερυθρού Σταυρού που χρηματοδότησε την ανέγερση πολλών σχολικών μονάδων στις σεισμόπληκτες περιοχές. Όπως αναφέρει το βορειομακεδονικό δίκτυο Kanal 5, το νέο σχολείο έχει έκταση 8.000 τ.μ. και διαθέτει 24 αίθουσες διδασκαλίας με ονόματα πόλεων της Βόρειας Μακεδονίας.

«Το συγκρότημα συμβολίζει το πνεύμα φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών, κατασκευάστηκε με δωρεά 1 εκ. ευρώ, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του ΕΒΜΤ και του Ερυθρού Σταυρού. Δωρεά που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή ενός από τα εκατοντάδες σχολεία που καταστράφηκαν στον καταστροφικό σεισμό στην περιοχή της Μαλάτεια και αποτελεί κορυφαία προσπάθεια βοήθειας προς τον τουρκικό λαό μετά τη φυσική καταστροφή που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου» τονίζει σε ανακοίνωσή του το  Εμπορικό Επιμελητήριο Βόρειας Μακεδονίας και Τουρκίας. Επιπλέον, τοποθετήθηκε πινακίδα μπροστά στο σχολείο που αναγράφει «Γυμνάσιο Μακεδονία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις