Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Ντάνιελ – Πυροσβεστική: «Έχουν γίνει 820 διασώσεις και απομακρύνσεις ανθρώπων σε ασφαλή σημεία»
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ντάνιελ – Πυροσβεστική: «Έχουν γίνει 820 διασώσεις και απομακρύνσεις ανθρώπων σε ασφαλή σημεία»

Κακοκαιρία Ντάνιελ - Πυροσβεστική: «Παρακαλούνται οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών»

Σε 820 διασώσεις και απομακρύνσεις ανθρώπων σε ασφαλή σημεία έχουν προχωρήσει οι Αρχές, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, κατά την ενημέρωση για την κακοκαιρία Daniel. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από την Τρίτη στις 7 π.μ. έχει λάβει 4.870 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων, διασώσεις και απομακρύνσεις ανθρώπων σε ασφαλή σημεία. Οι πυροσβέστες, είπε ο εκπρόσωπος, με τις ομάδες ορμητικών νερών και δύτες της 1ης, 2ης, 4ης, 5ης, 6ης και 8ης ΕΜΑΚ, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας και ο στρατός επιχειρούν στο πεδίο και προσπαθούν να προσεγγίσουν ακόμη και τις πλέον απομακρυσμένες περιοχές, ακόμη και σε σημεία που το δίκτυο έχει καταστραφεί.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει ενέργειες σε πάνω από 1.600 περιπτώσεις. Όλες οι δυνάμεις, επιχειρούν εφαρμόζοντας το σχέδιο «Δάρδανος 2» στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξενοκράτης» για την αντιμετώπιση της σπάνιας για τα ελληνικά δεδομένα κατάστασης. Κλιμάκια με ερπυστριοφόρα, βάρκες, χάμερ και μηχανήματα έργου του στρατού με πεζοπόρα τμήματα δυσκολεύονται να επιχειρήσουν, γιατί η στάθμη των νερών σε αρκετά σημεία υπερβαίνει τα δύο μέτρα. Σχετικά με τις λέμβους, οι επιχειρήσεις γίνονται με μεγάλη προσοχή. Η κεραυνική δραστηριότητα δεν επιτρέπει την είσοδο των εναερίων μέσων. Ειδικά στην ανατολική Θεσσαλία, τα φαινόμενα αναμένεται ότι θα διαρκέσουν μέχρι αργά το απόγευμα.

 Αναλυτικά η ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής

Καλημέρα σας από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από την Τρίτη στις 7 το πρωί έως τώρα, έχει λάβει 4870 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία. Σε κάθε περίπτωση οι Πυροσβέστες με τις ομάδες ορμητικών νερών και δύτες της 1ης, 2ης, 4ης, 5ης, 6ης και 8ης ΕΜΑΚ αλλά και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας και ο Στρατός, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, επιχειρούν στα πλημμυρισμένα πεδία και προσπαθούν να προσεγγίσουν ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί.

Μέχρι στιγμής σε όλη την επικράτεια έχουν πραγματοποιηθεί 820 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία. Η άντληση υδάτων πραγματοποιείται μόνο στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό και μέχρι στιγμής ενέργειες έχουν γίνει σε περισσότερες από 1600 περιπτώσεις. Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβέστες, Στρατός, Αστυνομικοί, Λιμενικοί, επιχειρούν με αυταπάρνηση εφαρμόζοντας το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Δάρδανος 2» στο πλαίσιο του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη “Ξενοκράτης” για την αντιμετώπιση της σπάνιας για τα Ελληνικά δεδομένα αυτής κατάστασης.

«Παρακαλούνται οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών»

Κλιμάκια με ερπυστριοφόρα, βάρκες, Χάμερ και μηχανήματα έργου του Στρατού με πεζοπόρα τμήματα ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ και ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ, δυσκολεύονται να επιχειρήσουν γιατί η στάθμη των νερών σε αρκετά σημεία υπερβαίνει τα 2 μέτρα. Σχετικά με τις λέμβους που έχουν διατεθεί, οι επιχειρήσεις γίνονται με μεγάλη προσοχή, γιατί όπου χρησιμοποιούνται μηχανές, τα φερτά υλικά δυσκολεύουν την κίνησή τους και σε άλλες περιπτώσεις η ορμή των νερών δεν επιτρέπει την προσέγγιση. Η κεραυνική δραστηριότητα δεν επιτρέπει την είσοδο των εναέριων μέσων στις πλημμυρισμένες περιοχές και ειδικά στη Ανατολική Θεσσαλία τα φαινόμενα θα επιμένουν μέχρι αργά το απόγευμα. Παρακαλούνται οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις