Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Blue Horizon ανακοίνωση: Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος μετά τη δολοφονία του Αντώνη
ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon ανακοίνωση: Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος μετά τη δολοφονία του Αντώνη

Blue Horizon ανακοίνωση: Το ΔΣ της εταιρείας κάνει λόγο για «τραγικό δυστύχημα» που είχε αποτέλεσμα να χαθεί «εντελώς άδικα και με τρόπο αδιανόητο η ζωή ενός νέου ανθρώπου»

Δεκτή έγινε η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Attica Group Σπύρου Πασχάλη, μετά τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη, που σκοτώθηκε όταν τον έσπρωξαν κατά τον απόπλου του Blue Ηοrizon το βράδυ της Τρίτης. Σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο κάνει λόγο για «τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί εντελώς άδικα και με τρόπο αδιανόητο η ζωή ενός νέου ανθρώπου». Σε αυτό το πλαίσιο εκφράζει «την οδύνη του και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συγγνώμη του στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος».

Η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του 36χρονου Αντώνη «με κάθε τρόπο και με όλες τις δυνάμεις» της. Παράλληλα, η Attica Group ανακοίνωσε ότι ξεκινά «διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δε θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του Ομίλου μας. Δεσμευόμαστε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές, σε όποιο επίπεδο και με όποιον τρόπο χρειαστεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Attica Group

Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί εντελώς άδικα και με τρόπο αδιανόητο η ζωή ενός νέου ανθρώπου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group εκφράζει την οδύνη του και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συγγνώμη του στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος. Παράλληλα, και ανεξαρτήτως της δικαστικής διερεύνησης, δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις.

Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος και αυτό μας έχει στιγματίσει όλους βαθύτατα. Ξεκινά άμεσα με εγγύηση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μετόχων διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δε θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του Ομίλου μας. Δεσμευόμαστε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές, σε όποιο επίπεδο και με όποιον τρόπο χρειαστεί. Προς αυτή την κατεύθυνση, το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας. Καλλιθέα, 7 Σεπτεμβρίου 2023

Η προηγούμενη ανάρτηση της Attica Group

Τις δικές της απαντήσεις στα φλέγοντα ερωτήματα γύρω από τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά έδωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου Blue Horizon, Attica Group. Η πλοιοκτήτρια του Blue Horizon, σύμφωνα με ανακοίνωση σε μορφή ερωταπαντήσεων, καταδικάζει τις πρακτικές τόσο του καπετάνιου όσο και των άλλων μελών του πληρώματος που είχαν οπτική επαφή με τον 36χρονο και ήταν υποχρεωμένα να αντιδράσουν για να τον σώσουν. Στις ερωτήσεις αν γνώριζε ο καπετάνιος τι συνέβαινε στον καταπέλτη, γιατί δεν σταμάτησε αμέσως το πλοίο και γιατί δεν ρίχτηκε σωσίβιο με σχοινί ή άλλο μέσο προκειμένου να διασωθεί, η εταιρεία απάντησε ότι «την ώρα που έδωσε την εντολή απόπλου δεν υπήρχε συμβάν στον καταπέλτη.

Στη συνέχεια, αντελήφθη άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα από την κάμερα της Γέφυρας. Ηταν λανθασμένες και η εκτίμηση και η απόφαση του πλοιάρχου, και μάλιστα έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με την εκπαίδευση που έχει λάβει και την πάγια ναυτική πρακτική».  Συμπληρωματικά, η Attica Group στο ερώτημα «τι προβλέπουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τον απόπλου του πλοίου; Τηρήθηκαν;», απάντησε: «Τα πρωτόκολλα ασφαλείας και οι διαδικασίες της εταιρείας σύμφωνα με τη νομοθεσία και τον κώδικα ασφαλούς διαχείρισης προβλέπουν, πριν την απόδεση του πλοίου, το κλείσιμο όλων των εξωτερικών ανοιγμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του καταπέλτη. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι οι προβλεπόμενες διαδικασίες δεν ακολουθήθηκαν».

Διευκρινίστηκε ότι το θύμα είχε εισιτήριο

Επίσης, η εταιρεία υποστήριξε ότι «πέραν του πλοιάρχου, όλα τα εμπλεκόμενα μέλη του πληρώματος τα οποία είχαν οπτική επαφή με το συμβάν» έπρεπε να αντιδράσουν μόλις έπεσε άνθρωπος στη θάλασσα. Διευκρίνισε ότι το θύμα είχε εισιτήριο, ενώ σημείωσε ότι «η απαγόρευση εισόδου του θύματος έγινε με απόφαση υπάρχου, για λόγους ασφαλείας». Τέλος, κατέληξε ότι «η ανακοίνωση που αποδίδεται στο BlueHorizon, και στην οποία φέρεται να ειπώθηκε πως δεν ευθύνεται το πλοίο για το συμβάν στο λιμάνι του Πειραιά, δεν έγινε από το BlueHorizon».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις