Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Προσωπικός αριθμός πολίτη – στοιχεία: Νέες ψηφιακές πρωτοβουλίες
ΕΛΛΑΔΑ

Προσωπικός αριθμός πολίτη – στοιχεία: Νέες ψηφιακές πρωτοβουλίες

Προσωπικός αριθμός πολίτη - στοιχεία: Τι θα περιλαμβάνει

Παρά τις αντιδράσεις για τις νέες ταυτότητες, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε νέες πρωτοβουλίες για την ψηφιοποίηση των επαφών του πολίτη με το Δημόσιο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έρχεται ο προσωπικός αριθμός για κάθε πολίτη. Πρόκειται για έναν μοναδικό αριθμό που «ενώνει» τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ καθώς και άλλα στοιχεία κάθε πολίτη. Εφόσον νομοθετηθεί, θα μπορεί να προστεθεί και στο δελτίο ταυτότητας. Ο αριθμός θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το ΑΦΜ ενός πολίτης μαζί με ακόμα τρία ψηφία, τα οποία θα μπορεί να επιλέξει ο πολίτης μόνος του, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Προσωπικός αριθμός από τον Δεκέμβριο εφόσον νομοθετηθεί»

«Κάθε δελτίο ταυτότητας έχει έναν αριθμό. Αυτόν θα έχει και το δελτίο ταυτότητας. Αυτό που μπορεί να προστεθεί στο δελτίο ταυτότητας, εφόσον νομοθετηθεί από τον Δεκέμβριο και μετά, θα είναι ο προσωπικός αριθμός που δεν έχει καμία σχέση ούτε με το 666 ούτε με οτιδήποτε. Είναι ο αριθμός του ΑΦΜ που έχεις μαζί με 2-3 στοιχεία που θα διαλέγεις εσύ. Εσύ θα λες μαζί με το ΑΦΜ μου βάλε το 1 το 8 και το Α. Είναι αυτό που θα βοηθήσει, πέραν των χαρακτηριστικών που έχει μία ταυτότητα, και στη διευκόλυνση της συναλλαγής με το κράτος σε μία σειρά από υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη. Από το Δεκέμβριο και μετά θα έχει τη δυνατότητα να προστεθεί» ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου.

«Γιατί θα έχει τη δυνατότητα να προστεθεί; Διότι φτιάχνουμε ένα δελτίο ταυτότητας που καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού κανονισμού, του κανονισμού μεταφορών. Ναι αυτός ο αριθμός θα μπορεί να προστίθεται από τον Δεκέμβριο και μετά, γιατί δεν είμαστε νομοθετικά έτοιμοι για αυτόν τον προσωπικό αριθμό. Όμως επειδή η χώρα έχει δεχτεί πολλές προειδοποιήσεις για την καθυστέρηση έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, από τις 26 Σεπτεμβρίου και μετά προχωράμε στην έκδοση αυτών των ταυτοτήτων, καταβάλλεται μία προσπάθεια και έτσι θα γίνει να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος, να εφαρμοστεί το μοντέλο της πλατφόρμας με τα εμβόλια. Δηλαδή θα μπαίνεις στην πλατφόρμα, θα καταθέτεις την αίτηση, θα σου έρχεται ειδοποίηση, θα πηγαίνεις στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης, στου Ζωγράφου, της Καλλιθέας, της Λαμίας την τάδε μέρα και ώρα για να περάσεις τη διαδικασία έκδοσης της ταυτότητάς σου. Μία διαδικασία η οποία θα είναι εύκολη».

«Οι νέες ταυτότητες δεν θα πλαστογραφούνται και δεν θα χακάρονται»

«Θα έχουμε ένα δελτίο ταυτότητας που δεν θα πλαστογραφείται, δεν θα χακάρεται, δεν θα μπορεί κάποιος να αλλάξει μία φωτογραφία πάνω στο χαρτί και τα στοιχεία να γράφουν Οικονόμου και η φωτογραφία να είναι Πορτοσάλτε. Εκτός από όλα τ’ άλλα, δηλαδή τον παραλογισμό και το σκοταδισμό, όσοι το παίζουν αρνητές των ταυτοτήτων να αναλογιστούν ότι βάζουν και νερό στο μύλο εκείνων που βολεύονται με δελτία ταυτότητας που μπορεί να πλαστογραφούνται ή να χακάρονται εύκολα, δηλαδή εγκληματικότητας με διαστάσεις που δεν ξέρει κανείς πού μπορεί να φτάσουν: λογαριασμούς σε τράπεζες, ρευματοκλοπές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις