Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Athens Flying Week 2023 F35: Εντυπωσιακοί ελιγμοί και ακροβατικά
ΕΛΛΑΔΑ

Athens Flying Week 2023 F35: Εντυπωσιακοί ελιγμοί και ακροβατικά

Athens Flying Week 2023 F35: «Έκοψε την ανάσα» το μαχητικό F-35 της USAF

Μπήκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη φετινή διοργάνωση του 11ου Athens Flying Week 2023, που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. Στο πρόγραμμα του Athens Flying Week 2023 περιλαμβάνονται εντυπωσιακοί ελιγμοί, ακριβείς σχηματισμοί, διελεύσεις και κατακόρυφες βουτιές που κόβουν την ανάσα, αλλά και «σόλο» επιδείξεις, με μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς, εκπαιδευτικά και πολιτικά αεροπλάνα, αλλά και κάθε άλλου είδους πτητικά μέσα (ελικόπτερα, μοντέλα, αλλά και αλεξιπτωτιστές). Ως σημαντικότερη συμμετοχή στη φετινή Athens Flying Week 2023 θεωρείται το αμερικανικό μαχητικό F-35.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβερνήτης του Κριστίν Γουλφ δήλωσε για την εμπειρία του να πετάς ένα F-35 ότι «είναι ένα ευχάριστο αεροσκάφος για να πετάς. Δεν πετάς μόνο με την τελευταία τεχνολογία αιχμής, αλλά είναι και ένα εκπληκτικό αεροσκάφος για να πραγματοποιείς μία επίδειξη και να το δείχνεις στον κόσμο – είναι συνάμα μία εμπειρία που σε διασκεδάζει, αλλά ταυτόχρονα σε ανταμείβει».

“Eίναι υπέροχο να βλέπεις να πετούν τα αεροσκάφη”

Όσον αφορά τις μέχρι στιγμής εντυπώσεις της από την ατμόσφαιρα στην Τανάγρα, η αμερικανίδα πιλότος δήλωσε: «Είναι καταπληκτική. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι εγώ και η ομάδα μου στην Ελλάδα και είναι υπέροχο να βλέπεις να πετούν τα αεροσκάφη, να τα βλέπεις να απογειώνονται και να προσγειώνονται σε ελληνικό έδαφος, μιας κι εσείς έχετε συμμετοχή. Είναι υπέροχο να δεις τις αντιδράσεις του κόσμου το Σαββατοκύριακο και θα χαρώ για την επίδειξη του Σαββάτου και της Κυριακής». Αναφορικά με το ποια περιμένει να είναι η αντίδραση του κοινού, η κυβερνήτης Γουλφ δήλωσε: «Θα δούμε. Πιστεύω πως θα είναι ωραία. Είναι μεν ένα θορυβώδες αεροσκάφος, αλλά είναι ευκολοχείριστο, συνεπώς θα προσπαθήσουμε να στήσουμε μία καλή επίδειξη για 15 λεπτά, να ενθουσιάσουμε τον κόσμο – αλλά πιστεύω πως οι αντιδράσεις θα είναι καλές».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κυβερνήτης του γαλλικού Rafale Μπερτράν Μπυτάν δήλωσε ότι «είμαστε πολύ ευτυχείς που βρισκόμαστε στην Τανάγρα για δεύτερη φορά για εμένα και τρίτη φορά για τον συνάδελφό μου Σους. Έχουμε σε κάθε περίπτωση συνηθίσει την βάση και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ».  Απο την πλευρά του, ο κυβερνήτης Σους τόνισε πως «για εμένα είναι η τρίτη φορά που βρίσκομαι εδώ και συνεπώς είμαι χαρούμενος που βλέπω το προσωπικό και τους εθελοντές που εργάζονται για τη διοργάνωση, το στρατιωτικό προσωπικό της αεροπορικής βάσης, που πάντοτε μας υποδέχονται με θέρμη και συνεπώς η παρουσία μας το Σάββατο και την Κυριακή στο Athens Flying Week 2023 υπόσχεται μία καλή επίδειξη, ιδίως με τα Rafale».

Τι θα απολαύσουν οι θεατές στο Athens Flying Week 2023

Στον μεγάλο αριθμό συμμετοχών, θα πρέπει να προστεθούν τα F-16 από το Βέλγιο και τη Δανία, και οι ελληνικές ομάδες “Δίας” και “Δαίδαλος”. Όσον αφορά τις ομάδες, εκτός από τη Σαουδαραβική και αυτήν των Εμιράτων, θα συμμετέχουν η ισπανική Patrulla Aguila και ομάδες από την Ελβετία και το Βέλγιο, η ακροβατική ομάδα από την Καβάλα, ενώ από την Ιταλία φθάνει για πρώτη φορά μία ομάδα με ΑΜΕΑ πιλότους, που αποδεικνύει πόσα μπορεί να κατορθώσει η ανθρώπινη θέληση. Επίσης, εδώ θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή ακροβατικής επίδειξης Λούκα Μπερτόσιο, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν και ελληνικές ομάδες Sky Diving και Gliding. Έκπληξη της διοργάνωσης θα είναι η συμμετοχή του σμήνους πολιτικών αεροσκαφών της Αegean.

Παράλληλα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα στις στατικές εκθέσεις των αεροσκαφών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα των επιδείξεων, να συνομιλήσει με τους πιλότους και να γνωρίσει από κοντά τα πτητικά μέσα που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις