Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βόλος: Αστυνομικός και φοιτητής συνελήφθησαν για απόπειρα εμπρησμού σε βενζινάδικο
ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Αστυνομικός και φοιτητής συνελήφθησαν για απόπειρα εμπρησμού σε βενζινάδικο

Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Δύο άνδρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς τα ξημερώματα της Τετάρτης για απόπειρα εμπρησμού σε ένα βενζινάδικο στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό πρακτορείο, έξω από βενζινάδικο στον Βόλο, συνελήφθησαν για απόπειρα εμπρησμού ένας 32χρονος αστυνομικός σε διαθεσιμότητα που υπηρετεί στην Αθήνα και ένας 22χρονος φοιτητής, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε και ένα περίστροφο, μετά από έρευνα των αστυνομικών.

Στο αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει οι δύο συλληφθέντες από την Αθήνα, από το οποίο είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας, βρέθηκαν κουκούλα προσώπου, φωτοβολίδες, μπιτόνια με βενζίνη, γκλομπ, πλαστό δελτίο ταυτότητας, δύο πινακίδες κυκλοφορίας, σιδερολοστός και αναδιπλούμενος σουγιάς. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, με τις κατηγορίες της απόπειρας εμπρησμού με πρόθεση από κοινού και κίνδυνος για ξένα πράγματα, της παράνομης κατοχής εμπρηστικών υλών, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, της κατοχής φωτοβολίδων, της πλαστογραφίας, της οπλοκατοχής και της οπλοφορίας από κοινού.

Χθες οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, όμως η δίκη αναβλήθηκε για την προσεχή Δευτέρα, λόγω της απουσίας του ιδιοκτήτη του βενζινάδικου και των αστυνομικών που συνέλαβαν τους δύο άνδρες. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να περπατούν επί της λεωφόρου Λαρίσης στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, έξω από το βενζινάδικο, αφού προηγουμένως είχαν παρκάρει το αυτοκίνητο τους, με το οποίο φέρεται να ήρθαν στον Βόλο, ενώ οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν από τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου που τους εντόπισε από τις κάμερες που έχει τοποθετήσει στην επιχείρησή του.

Εδωσαν διαφορετικές απαντήσεις

Μάλιστα, όταν οι δύο νεαροί προσήχθησαν για ανάκριση έδωσαν διαφορετικές απαντήσεις για τον σκοπό που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα της σύλληψής τους, ωστόσο ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και την Πέμπτη 28 Ιουνίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν το συγκεκριμένο βενζινάδικο στη λεωφόρο Λαρίσης είχε γίνει πάλι στόχος εμπρηστή και ένα βίντεο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα, είχε καταγράψει τον δράστη να βάζει φωτιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις