Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Παλιά ταυτότητα – Νέα ταυτότητα twitter: Το τρεντ που σαρώνει στα social media
LIFESTYLE

Παλιά ταυτότητα – Νέα ταυτότητα twitter: Το τρεντ που σαρώνει στα social media

Παλιά ταυτότητα - Νέα ταυτότητα twitter: Η Βανδή, η Κωνσταντοπούλου, η Τούνη, ο Κοντιζάς και πολλοί ακόμα στο επίκεντρο

Δεν είναι μόνο οι ουρές στα αστυνομικά τμήματα από τους «αρνητές» της νέας ταυτότητας. Η επικείμενη μεγάλη αλλαγή που έρχεται για όλους τους πολίτες έχει σαρώσει και το twitter με το trend «Παλιά και νέα ταυτότητα» να βρίσκεται παντού. Όπως έχει ανακοινωθεί, από τον επόμενο μήνα και κατά πάσα πιθανότητα μετά την ΔΕΘ, οι νέες ταυτότητες που θα είναι σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, θα είναι διαθέσιμες για όλους. Μετά την ψηφιακή ταυτότητα μέσα από το gov wallet, μια ακόμα αλλαγή έρχεται προς διευκόλυνση των πολιτών καθώς η δύσχρηστη «παραδοσιακη» μεγάλη ταυτότητα αποτελούσε πρόβλημα για αρκετά -κανονικού μεγέθους- πορτοφόλια.

Το νέο έγγραφο θα κοστίζει 10 ευρώ, ενώ οι αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί είναι εκτενέστατες καθώς αρκετός κόσμος πιστεύει πως «κάτι άλλο κρύβεται από πίσω». Οι ουρές στα αστυνομικά τμήματα, αλλά και τα συλαλλητήρια που οργανώνονται είναι ενδεικτικά της άποψης αρκετών για τις νέες ταυτότητες. Αρκετός κόσμος θα αλλάξει ταυτότητα μετά από πολλά χρόνια (αρκετές δεκαετίες ανά περιπτώσεις) και οι διαφορές στις φωτογραφίες παλιών και νέων ταυτοτήτων αποτελεί πλέον αντικείμενο ενός σαρωτικού τρεντ στα social media.

Πολλοί, λοιπόν, ανεβάζουν δύο φωτογραφίες σαν «πριν» και «μετά», και γράφουν «παλιά ταυτότητα» και «νέα ταυτότητα». Κάποιοι έχουν επιλέξει να αστειευτούν με την αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση δημοσίων προσώπων, ενώ άλλοι το σκέφτηκαν πιο «μεταφορικά» και παρουσιάζουν δύο πρόσωπα που «μοιάζουν» γράφοντας παλιά και νέα ταυτότητα. Όποιον τρόπο κι αν διάλεξαν, όμως, τα περισσότερα αποτελέσματα ήταν ξεκαρδιστικά.

Δείτε παραδείγματα:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις