Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Μάντζιος – Άρης: Επιστροφή ενάμιση χρόνο μετά στην ομάδα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μάντζιος – Άρης: Επιστροφή ενάμιση χρόνο μετά στην ομάδα

Μάντζιος - Άρης: Ο έμπειρος τεχνικός κάθισε στον πάγκο του Άρη σε 66 αγώνες με απολογισμό 30 νίκες, 17 ισοπαλίες και 19 ήττες.

Περίπου ενάμιση χρόνο μετά την αποχώρησή του από τον Άρη, ο Άκης Μάντζιος επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια καθώς η συμφωνία του με τον Θόδωρο Καρυπίδη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας είναι δεδομένη και απομένει να διευκρινιστεί το χρονικό διάστημα που συμβολαίου που θα υπογράψει. Μετά τη δεύτερη διαδοχική ήττα στο Πρωτάθλημα, από τη Λαμία, οι εξελίξεις ήταν αλυσιδωτές στον Άρη καθώς προηγήθηκε η παραίτηση του Τόλη Τερζή από την τεχνική ηγεσία και στη συνέχεια δρομολογήθηκε κάτι που υπήρχε ως φήμη στο τελευταίο διάστημα και αφορούσε την επιστροφή του Άκη Μάντζιου. Εξάλλου, τις προηγούμενες ημέρες είχε πραγματοποιηθεί μια βολιδοσκόπηση των προθέσεων του 54χρονου τεχνικού ο οποίος εξέφρασε μεν κάποιες επιφυλάξεις οι οποίες αφορούν ευδιάκριτες αδυναμίες στο ρόστερ, φάνηκε όμως και η δική του επιθυμία για επιστροφή στον πάγκο της ομάδας.

Στην πρώτη θητεία του, ο Άκης Μάντζιος είχε αναλάβει στα τέλη Σεπτέμβρη του 2020, έπειτα από τον οδυνηρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό της ομάδας από την Κόλος Κοβαλίβκα και οδήγησε την ομάδα στην καλύτερη πορεία της στα τελευταία 40 χρόνια. Η επόμενη σεζόν (2021-22) δεν οδήγησε τους Θεσσαλονικείς στην πολυπόθητη συμμετοχή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης καθώς ήρθε ο αποκλεισμός από την Αστάνα για να ακολουθήσει η απομάκρυνσή του τον Φλεβάρη του 2022. Ο έμπειρος τεχνικός κάθισε στον πάγκο του Άρη σε 66 αγώνες με απολογισμό 30 νίκες, 17 ισοπαλίες και 19 ήττες.

Τι χρειάζεται η ομάδα

Πέραν της επιστροφής του Άκη Μάντζιου, εξίσου μεγάλη σημασία έχουν οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για την κάλυψη αγωνιστικών αδυναμιών και σύμφωνα με πληροφορίες  αυτό ήταν από τα βασικά αντικείμενα συζήτησής του με τον Θόδωρο Καρυπίδη. Για παράδειγμα, είναι τουλάχιστον εμφανές ότι η ομάδα χρειάζεται έναν ποιοτικό αμυντικό χαφ καθώς ο Νέβεν Τζούρασεκ δεν μπορεί να υπηρετήσει αυτόν τον ρόλο. Μετά επίσης την πώληση του Λούις Πάλμα, είναι αναγκαία η προσθήκη ποιότητας στο αριστερό άκρο της επίθεσης όπως και η προσθήκη δεύτερου σέντερ φορ.

Σε ότι αφορά το τελευταίο, αν και η σχέση του Άρη με τον Άντρε Γκρέι βρίσκεται σε οριακό σημείο, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας νέας επαφής με σκοπό την εξομάλυνση της σχέσης, ίσως και την επιστροφή του Τζαμαϊκανού επιθετικού στην ομάδα. Ο Άκης Μάντζιος έχει την αντίληψη ότι παίκτης ο οποίος έχει συμβόλαιο με την ομάδα θα πρέπει να λειτουργεί εντός αυτού του πλαισίου. Για παράδειγμα, όταν είχε αναλάβει, στη θέση που είναι σήμερα ο Άντρε Γκρέι, βρισκόταν ο Ντάνιελ Σούντγκρεν. Τότε ο Σουηδός είχε πάρει μια δεύτερη ευκαιρία και η επιστροφή του, με αγωνιστικά κριτήρια, ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή.Ολ’ αυτά θα φανούν από αύριο (29/8) όπου ο Έλληνας τεχνικός θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για να πιάσει δουλειά ούτως ώστε να κάνει ντεμπούτο στον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις