Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Με 80€/άτομο κρατάει θέση για την ανανέωση αστυνομικής ταυτότητας – Η αγγελία που έγινε viral
ΕΛΛΑΔΑ

Με 80€/άτομο κρατάει θέση για την ανανέωση αστυνομικής ταυτότητας – Η αγγελία που έγινε viral

Νέες ταυτότητες: Ζητά αμοιβή για να κρατήσει σειρά για την ανανέωση ταυτότητας.

Οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες που πρόκειται να εκδοθούν έχουν πυροδοτήσει τις θεωρίες συνωμοσίας που εκτείνονται από τα τσιπ παρακολούθησης μέχρι το… δαιμονικό χάραγμα. Έτσι, πολλοί από τους ακολούθους των συγκεκριμένων θεωριών σπεύδουν στα αστυνομικά τμήματα σχηματίζοντας μάλιστα ουρές και περιμένοντας νυχθημερόν προκειμένου να εκδώσουν νέα ταυτότητα, παλαιού όμως τύπου. Κι αυτό με τη σειρά του πυροδότησε το επιχειρηματικό δαιμόνιο της ελληνικής φυλής: Νέος… επιχειρηματίας έβαλε αγγελία με την οποία γνωστοποιεί πως διατίθεται να κρατήσει την σειρά του ενδιαφερόμενου στην ουρά έξω από τα αστυνομικά τμήματα, έναντι παχυλής αμοιβής. Κάνει μάλιστα και έκπτωση σε οικογένειες άνω των 4 ατόμων. Αλήθεια ή απλό τρολάρισμα στους συνωμοσιολόγους και τους… «ψέκες»; Κανείς δεν ξέρει

Αναλυτικότερα στην αγγελία που δημοσίευσε σε ιστότοπο του Βόλου γράφει: «Αναλαμβάνω την αναμονή στην Αστυνομική Διεύθυνση και την κράτηση θέσης για έκδοση ταυτοτήτων παλαιού τύπου. 80 ευρώ / άτομο. Για οικογένειες 4+ μελών παρέχεται έκπτωση 25%».

 

Ουρές και ξενύχτια

Πολλά είναι τα βίντεο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει κανείς ώστε να αποφύγει την έκδοση της ταυτότητας νέου τύπου αλλά και με τους «κινδύνους», γι’ αυτούς που θα το κάνουν, καθώς μερίδα πολιτών-συνωμοσιολόγων θεωρεί πως οι καινούριες θα έχουν τσιπάκι παρακολούθησης. Όπως σημειώνουν οι «ειδικοί» του διαδικτύου, αν κάποιος εκδώσει τώρα νέα ταυτότητα παλαιού τύπου, αυτή θα έχει δεκαετή ισχύ και δεν θα υποχρεωθεί να «βγάλει» καινούργια τον Σεπτέμβρη. Σε πολλές πόλεις όπως Κοζάνη και Πάτρα, δεκάδες άτομα σχημάτιζαν ουρά στα  ΑΤ. Τελευταίο παράδειγμα οι Σέρρες, όπου πολίτες συνέρρευσαν στο ΑΤ, για να πιάσουν θέση ακόμη και από τα ξημερώματα κουβαλώντας καρέκλες από το σπίτι τους.

«Οι συνάδελφοι μου τραβάνε καθημερινά έναν Γολγοθά» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του συλλόγου Αστυνομικών υπαλλήλων Σερρών Τάσος Αραμπατζής που υπογράμμισε ότι οι δυνατότητες του τμήματος στις Σέρρες είναι η ανανέωση μέχρι 40 ταυτοτήτων την ημέρα ενώ στα περιφερειακά τμήματα μέχρι 15.

Και στην Αχαΐα

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας, μιλώντας προ ημερών στον Σκάι, τόνισε ότι «τις τελευταίες μέρες βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση με αφορμή την έκδοση των νέων ταυτοτήτων. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν άδεια, και παρά πολύς κόσμος, είτε λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, ή άλλων προκαταλήψεων, έρχεται για να βγάλει ταυτότητες για να αποφύγει την έκδοση νέων, θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρχει σύστημα εντοπισμού ή οτιδήποτε άλλο». Και υπογράμμισε: «Οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν για ένα θέμα που έχει πάρει υπερβολική διάσταση, μιλάμε απλώς για εναρμόνιση των ελληνικών ταυτοτήτων με τις ευρωπαϊκές. Κάποιοι άνθρωποι έχουν πραγματικά ανάγκη να βγάλουν ταυτότητα γιατί τις έχουν χάσει και δυσκολεύονται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις