Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιές Ελλάδα τώρα: Μαίνεται η φωτιά σε Έβρο και Ροδόπη – Νέες εκκενώσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές Ελλάδα τώρα: Μαίνεται η φωτιά σε Έβρο και Ροδόπη – Νέες εκκενώσεις

Φωτιές Ελλάδα τώρα: Δύσκολη η κατάσταση στα σύνορα των δύο νομών με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά

Μαίνεται η φωτιά στα σύνορα του Έβρου με τη Ροδόπη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να την περιορίσουν. Λόγω της πυρκαγιάς, στις 16:19 του Σαββάτου εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού Αύρα με κατεύθυνση προς Κομοτηνή. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 17:51, εστάλη νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Ατάρνη και Πλάκα, με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη. Νέο μήνυμα του 112 εστάλη και στις 18:08, αυτή τη φορά στους κατοίκους του οικισμού Κασσιτέρα, για εκκένωση με κατεύθυνση τον οικισμό Σάπες.

Στη Δαδιά το βάρος ρίχνεται στο τόξο Δαδιά, Κοτρωνιά, Λεπτοκαρυά και σημείο όπου οι ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν κυριολεκτικά μάχη με τον χρόνο για να ελέγξουν το μέτωπο που κατακαίει την πλούσια βλάστηση. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή συνεδρίασε το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο, ζητώντας ενίσχυση και με άλλα εναέρια και με επίγεια μέσα γιατί αυτές οι δύο μεγάλες εστίες που υπάρχουν, η μία που βρίσκεται στο τόξο από τη Δαδιά προς την Κοτρωνιά, όπου υπάρχει ο φόβος ότι θα περάσει τις επόμενες ώρες ένα δρόμο που αυτή τη στιγμή αποτελεί ανασταλτικό εμπόδιο προς το δρυμό, όπου εκεί θα είναι ασταμάτητο. Εντός του δρυμού δεν υπάρχει τίποτα εκτός από πολύ πυκνή βλάστηση και από πεύκα.

Το μέτωπο στη Λεπτοκαρυά

Το δεύτερο μέτωπο είναι στην περιοχή Λεπτοκαρυάς όπου και εκεί έχει αρχίσει να φουντώνει η μία πλευρά του. Αν αρχίσει να «περπατάει» αυτό το μέτωπο θα έχει προορισμό το γειτονικό νομό Ροδόπης, εκεί όπου είχε εκδηλωθεί το άλλο μέτωπο, αυτό το οποίο είχε περάσει από την Αλεξανδρούπολη, στην περιοχή των Κάστρων. Εάν φτάσει εκεί, τότε θα πρέπει να γίνει πάλι μία τεράστια προσπάθεια για να μπορέσουν να περιοριστούν οι ζημιές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις