Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 45χρονος εμπρησμός: Ποινική δίωξη στον πρώην δικηγόρο που συνελήφθη στον Αυλώνα
ΕΛΛΑΔΑ

45χρονος εμπρησμός: Ποινική δίωξη στον πρώην δικηγόρο που συνελήφθη στον Αυλώνα

45χρονος εμπρησμός: Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για την προσεχή Τρίτη (29/8), προκειμένου να ετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει

Ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 45χρονου, πρώην δικηγόρου, ο οποίος συνελήφθη να προσπαθεί να βάλει φωτιά στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον Αυλώνα Αττικής. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την προσεχή Τρίτη (29/8), προκειμένου να ετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος. Η σύλληψη του 45χρονου έγινε το βράδυ της Πέμπτης (24/8), καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν πευκοβελόνες, φλόγιστρο και προσανάμματα. Συγκεκριμένα, ο 45χρονος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Οινοφύτων. Ο 45χρονος προέρχεται από οικογένεια γαιοκτημόνων και μεγάλωσε στην περιοχή του Αυλώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς σπούδασε Νομική, αλλά εδώ και 15 έτη εγκατέλειψε το επάγγελμα και επέστρεψε στα πατρογονικά αμπέλια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

Αρνείται τις κατηγορίες ο 45χρονος

Αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται ο 45χρονος που συνελήφθη την Πέμπτη ως ύποπτος για εμπρησμούς στον Αυλώνα. Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Γώγου, ο 45χρονος αντιμετωπίζει σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα, ενώ εδώ και δεκαετία δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα και ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γώγο «είναι ένας φιλήσυχος επαγγελματίας που δεν  έχει απασχολήσει ποτέ τη δικαιοσύνη». Τέλος, ο δικηγόρος διαμηνύει πως «δε θα αποτελέσει ο εντολέας μου το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθεί διά της συλλήψεώς του η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού για δασοπυρόσβεση». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρεις ενέργειες του 45χρονου στην περιοχή του Αυλώνα, ενώ στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, εντοπίστηκαν προσανάματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις