Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αυλώνας εμπρησμός: Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. πάνω στον ύποπτο που συνελήφθη
ΕΛΛΑΔΑ

Αυλώνας εμπρησμός: Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. πάνω στον ύποπτο που συνελήφθη

Αυλώνας εμπρησμός: Ο ένας προσαχθέντας ήταν αυτός που κυκλοφορούσε στην περιοχή τις ώρες που ξεπηδούσαν εστίες φωτιές

Νέες λεπτομέρειες για τις απόπειρες εμπρησμού στον Αυλώνα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, και ειδικά για τα δύο άτομα που προσήχθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο υπόπτων, που φέρεται να έβαζε τις φωτιές, είχε μαζί του κιάλια, σπινθηριστή (εργαλείο για πρόκληση φωτιάς), βαμβάκι και αναπτήρες! Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο συγκεκριμένος ήταν αυτός που κυκλοφορούσε στην περιοχή τις ώρες που ξεπηδούσαν εστίες φωτιάς. Μάλιστα, η προσαγωγή του αναμένεται να μετατραπεί σε σύλληψη. Για τον άλλο ύποπτο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δικηγόρο, που επίσης ήταν στην περιοχή τις επίμαχες ώρες, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάτι πάνω του.

Εκτός από τους δύο υπόπτους που προσήχθησαν στον Αυλώνα, άλλα δύο άτομα προσήχθησαν στο Μενίδι. Αυτά τα δύο άτομα είναι ηλικίας 31 ετών και είχαν μαζί τους αναπτήρες και ένα μπιτόνι με καυστικό υγρό. Για τις απόπειρες εμπρησμού μίλησε, με σκληρή γλώσσα, ο Βασίλης Κικίλιας. «Την ώρα που οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων, κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές», είπε αρχικά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο.

«Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, δεν θα γλιτώσετε»

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε επίσης: «Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή του Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν εννιά απόπειρες εμπρησμού. Στις 8:13 στον Αυλώνα έγινε μία απόπειρα εμπρησμού, στις 8:57 στο Συκάμινο δύο απόπειρες, στις 9:47 πάλι στο Συκάμινο τρεις προσπάθειες εμπρησμού, στις 10:51 βόρεια του Αυλώνα μία προσπάθεια, και στις 12:02 μ.μ. στους πρόποδες της Πάρνηθας, βόρεια του Αυλώνα, μία προσπάθεια, η οποία πήρε διαστάσεις». «Αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλώς ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό. Αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, κυρίως η Ελληνική Αστυνομία και πάντως η ΕΥΠ θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές», ξεκαθάρισε. «Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις