Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων

Και στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας μετέχουν 14 ομάδες, τριών ταχυτήτων σύμφωνα με τα δεδομένα, αλλά με τον ανταγωνισμό να είναι στην κορύφωσή του!

Το 65ο πρωτάθλημα της πρώτης Εθνικής κατηγορίας, που είναι το 45 επαγγελματικό, ξεκίνησε ήδη. Τα γήπεδα γέμισαν από…διψασμένους φιλάθλους για μπάλα. Και φυσικά αν κρίνω από τις μέχρι τώρα μεταγραφές των ομάδων, το φετινό πρωτάθλημα, αναμένεται να είναι το καλύτερο. Το διαπιστώσαμε άλλωστε και από τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής. Εκεί πάντως που πρέπει να ρίξουμε περισσότερο βάρος είναι στη διαιτησία, η οποία επιτέλους θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και φυσικά «καλή διαιτησία είναι εκείνη που περνά απαρατήρητη»!

Και στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας μετέχουν 14 ομάδες, τριών ταχυτήτων σύμφωνα με τα δεδομένα, αλλά με τον ανταγωνισμό να είναι στην κορύφωσή του! Είναι αλήθεια πως οι μεγάλες ομάδες παρουσιάζονται ακόμη ποιο ισχυρές! Έχουν ενισχυθεί με σπουδαίους παίκτες και ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι όχι απλά μεγάλος, αλλά «σε υψηλό δείκτη»! Να υπογραμμίσουμε πως «νικητής» των φετινών μεταγραφών είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος μέχρι στιγμής (έχουμε ακόμη κάποιες ημέρες στις οποίες οι ερυθρόλευκοι μπορούν να αποκτήσουν κι άλλους ποδοσφαιριστές!)έχει αποκτήσει εννέα ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι!

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Ένας νέος Ολυμπιακός

Είναι γεγονός πως εφέτος θα έχουμε τον νέο Ολυμπιακό! Έναν Ολυμπιακό που αλλάζει στην κυριολεξία και αναμένεται να κυριαρχήσει! Στόχος του νέου προπονητή του Ισπανού Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι «η ολική επαναφορά του Ολυμπιακού»! Μέχρι στιγμής ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έχει διαθέσει για τις μεταγραφές και ανανεώσεις κοντά ή λίγο πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ!

Η Ένωση θέλει επανάληψη

Η ΑΕΚ που αρχίζει το πρωτάθλημα ως η νταμπλούχος του περυσινού πρωταθλήματος, θέλει να το επαναλάβει και εφέτος. Και αυτό θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της! Η ΑΕΚ απέκτησε ποδοσφαιριστές που είχε ανάγκη και κάλυψε θέσεις, τα κενά δηλαδή που είχε διαπιστώσει ο προπονητής.

Νέα προσπάθεια από ΠΑΟ

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός που έχασε πάνω στο νήμα το πρωτάθλημα, είναι έτοιμος για να κάνει μια νέα προσπάθεια. Για την «μεγάλη επιστροφή»! Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τους παίκτες που ήθελε και είχε υποδείξει ο προπονητής του. Άλλωστε η ομάδα με το Τριφύλλι έχει «δέσει» και δεν χρειάστηκαν πολλές αλλαγές!

 

Φιλοδοξίες από τον βορρά

Ο ΠΑΟΚ δείχνει πως βρίσκει τα πατήματα του και γρήγορα θα γίνει «η ολική επιστροφή»! Ο ΠΑΟΚ λοιπόν που πήρε παίκτες για τις θέσεις που η ομάδα…πονούσε εφέτος μπορεί να ανατρέψει τα όποια προγνωστικά και να κόψει πρώτος το νήμα του πρωταθλήματος, κάνοντας την έκπληξη!

Ο Άρης που απέδειξε πως διαθέτει αρκετά καλούς παίκτες όπως και ο ΟΦΗ αναμένεται να καταφέρουν να μπουν σφήνα στους μεγάλους. Διεκδικούν μια θέση στην πεντάδα!

Οι άλλες ομάδες

Οι άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας έδειξαν από την πρώτη κιόλας αγωνιστική ότι διαθέτουν άριστους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποκτήθηκαν στις μεταγραφές και είναι βέβαιο πως θα βάλουν δύσκολα στους μεγάλους!  Έτσι το πρωτάθλημα 2023 – 2024 ξεκίνησε με τις καλές προϋποθέσεις παρά το βαρύ κλίμα που υπήρχε από τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη, από τους χούλιγκαν Κροάτες Ναζί. Όλοι πιστεύουν πως θα είναι το καλύτερο.   Να σημειώσουμε πως θα έχουμε συνολικά τέσσερις διακοπές. Οι τρεις θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Και θα αφορούν τα διεθνή «παράθυρα» των Εθνικών Ομάδων μας. Και φυσικά θα έχουμε και εκείνη που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο, την περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαρτίου του 2024. Και φυσικά τα παιχνίδια θα διεξάγονται όλα την ίδια μέρα και ώρα. Ακόμη να προσθέσουμε πως τα πλέι άουτ θα αρχίσουν το διήμερο 9-10 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 11-12 Μαΐου. Θα υπάρξει μία ενδιάμεση διακοπή στις αρχές Μαΐου λόγω της γιορτής του Πάσχα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις