Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 29χρονος προσπέραση: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο 22χρονος που πυροβόλησε στο κεφάλι τον Νίκο
ΕΛΛΑΔΑ

29χρονος προσπέραση: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο 22χρονος που πυροβόλησε στο κεφάλι τον Νίκο

29χρονος προσπέραση: Τις προηγούμενες ημέρες το περιβάλλον του κατηγορουμένου είχε επαφές για να δρομολογηθεί η διαδικασία παράδοσής του στις Αρχές

Το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου πέρασε πριν από λίγη ώρα ο 22χρονος από τη Μεσαρά που πυροβόλησε και τραυμάτισε στο κεφάλι τον 29χρονο Νίκο «για μια προσπέραση», ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του στις αρχές Αυγούστου στο 1ο χλμ. της Εθνικής Οδού Μοιρών-Τυμπακίου. Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο 22χρονος συνοδευόταν από φιλικό πρόσωπο της οικογένειάς του, ενώ έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του. Τις προηγούμενες ημέρες το περιβάλλον του 22χρονου είχε επαφές για να δρομολογηθεί η διαδικασία παράδοσής του στις Αρχές. Εις βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Όμως, όπως εκτιμάται, κάποιοι έσπευσαν να τον φυγαδεύσουν.

Ο 29χρονος Νίκος, τρεις εβδομάδες μετά το μοιραίο ξημέρωμα, βρίσκεται εκτός ΜΕΘ και νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Ο διευθυντής της νευροχειρουργικής Δημήτρης Κουτεντάκης δήλωσε ότι ο Νίκος έχει πλήρη αντιληπτική ικανότητα και απαντά στις ερωτήσεις των γιατρών και των δικών του ανθρώπων, οι οποίοι δοκιμάζουν τη μνήμη και την αντίληψή του. Ωστόσο, βρίσκεται σε αφασία εκπομπής, δηλαδή μπορεί να κατανοήσει τι του λένε, αλλά δεν μπορεί να εκφραστεί με απόλυτα κατανοητό τρόπο. Προσπαθεί όμως και χρησιμοποιεί κάποιες λέξεις, όπως «καλημέρα», «καλά είμαι».

Το χρονικό του πυροβολισμού

Στην έρευνα της υπόθεσης μετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου και του ΑΤ Φαιστού, με τη συμμετοχή ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ και ΤΑΕ Μεσαράς. Τα στοιχεία που συνέλεξαν δείχνουν τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου, στο 1ο χλμ της εθνικής οδού Μοιρών – Τυμπακίου. Ήδη, το θύμα με τον φερόμενο ως δράστη είχαν διαπληκτισμό στη μέση του δρόμου. Το υλικό δείχνει αρχικά τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα να κινούνται με κατεύθυνση προς Μοίρες. Λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση της Γαλιάς, οι δύο οδηγοί ακινητοποιούν προσωρινά τα οχήματα τους στην άκρη του δρόμου και φαίνεται να διαπληκτίζονται. Στη συνέχεια ο 22χρονος κάνει αναστροφή και κινείται προς Τυμπάκι. Τον ακολουθεί ο 29χρονος με το όχημά του, ακολουθεί προσπέραση και αναστροφή λίγα μέτρα πιο κάτω.

Οι δυο τους κινούνται πλέον προς αντίθετες κατευθύνσεις, με μικρή ταχύτητα. Όταν βρίσκονται στο ίδιο ύψος, ο 29χρονος δέχθηκε πυροβολισμό από το άλλο ΙΧ, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να εκτραπεί σε χωράφι δεξιά του δρόμου. Τότε ο άλλος οδηγός φέρεται να στρίβει το όχημα στη διασταύρωση προς Γαλιά και να εξαφανίζεται προς άγνωστη κατεύθυνση. Αρχικά ο 29χρονος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και εν συνεχεία στο Βενιζέλειο, ως θύμα τροχαίου. Σε αξονική που έγινε υπήρξε ανατροπή, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε σφαίρα στο κεφάλι του. Ο 29χρονος εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση κρανιεκτομής, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να αφαιρεθεί η σφαίρα. Το όχημα στο οποίο επέβαινε ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού για αστυνομικό έλεγχο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις