Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μονή Κλειστών Φυλή – φωτιά: Βίντεο από τη στιγμή απεγκλωβισμού ατόμων με Super Puma
ΕΛΛΑΔΑ

Μονή Κλειστών Φυλή – φωτιά: Βίντεο από τη στιγμή απεγκλωβισμού ατόμων με Super Puma

Μονή Κλειστών Φυλή - φωτιά: Καταγράφονται οι δραματικές προσπάθειες των αστυνομικών και των ανδρών της Πυροσβεστικής να πείσουν τις μοναχές να εκκενώσουν το μοναστήρι

Ελικόπτερο Super Puma απεγκλώβισε μοναχές και προσκυνητές από τη Μονή Κλειστών, ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στη Φυλή. Συνεργείο του OPEN κατέγραψε τις δραματικές στιγμές. «Στη Μονή Κλειστών. Επαναλαμβάνω. Τρεις ενήλικες και τρία μικρά παιδιά απομακρύνθηκαν με Super Puma», λέει ο πιλότος στον ασύρματο. Στα βίντεο φαίνονται, επίσης, οι δραματικές προσπάθειες των αστυνομικών και των ανδρών της Πυροσβεστικής να πείσουν τις μοναχές να εκκενώσουν το μοναστήρι. Υπενθυμίζεται ότι ανεξέλεγκτες διαστάσεις πήρε η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στην Φυλή κοντά στη Μονή Κλειστών, ενώ οι πύρινες γλώσσες έχουν κατακάψει τα πρώτα σπίτια.

Η εκκένωση κρίθηκε απαραίτητη

Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο – κοντά στην τοποθεσία Ρέμα της Γιαννούλας – με τους ανέμους να πνέουν πολύ ισχυροί στην περιοχή. Στις 16:10, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση σε Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα.  Νωρίτερα, λίγο πριν τις 16:00 εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του Πανοράματος. «Απομακρυνθείτε προς Άνω Λιόσια», αναφέρει το μήνυμα. Λίγο μετά τις 12:30 το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης προς Άνω Λιόσια, ενώ για λίγη ώρα υπήρξε και διακοπή ρεύματος. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, τα 50 άτομα από την Μονή Κλειστών, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος και είναι καλά στην υγεία τους. Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός η φωτιά αυτή τη στιγμή κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από τη Μονή αλλά η εκκένωσή της κρίθηκε απαραίτητη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις