Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αττική Οδός κλειστή τώρα: Απόκοσμο σκηνικό από τη φωτιά
ΕΛΛΑΔΑ

Αττική Οδός κλειστή τώρα: Απόκοσμο σκηνικό από τη φωτιά

Αττική Οδός κλειστή τώρα: Κάηκαν αποθήκες και εργοστάσια

Ένα απόκοσμο σκηνικό έχει δημιουργήσει στην Αττική Οδό η φωτιά που μαίνεται στην περιοχή του Ασπρόπυργου. Ήδη οι πύρινες φλόγες έχουν προκαλέσει σημαντικές καταστροφές σε μονάδες στη βιομηχανική περιοχή και σε άλλες υποδομές. H κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά ενόσω οι καπνοί μετέτρεψαν τη μέρα σε νύχτα. Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό από την Περιφερειακή Αιγάλεω έως τα διόδια της Ελευσίνας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Χαρακτηριστικό της έντασης της φωτιάς και του πόσο γρήγορα επεκτείνεται είναι το γεγονός ότι μέσα σε μόλις 1,5 ώρα εστάλησαν 3 μηνύματα από το 112 για την περιοχή του Ασπρόπυργου.

Τα δύο πρώτα καλούσαν για εκκενώσεις οικισμών και το τρίτο αφορούσε προειδοποίηση λόγω πυκνών καπνών. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10 το πρωί εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Λάκκα Κατσαρή να εκκενώσουν προς Ασπρόπυργο, ενώ λίγο αργότερα έλαβαν μήνυμα οι κάτοικοι των οικισμών Ποντίων και Βέρας για εκκένωση προς Ελευσίνα. Οι πυκνοί καπνοί που σκεπάζουν την περιοχή οδήγησαν σε νέο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, στους κατοίκους του Ασπρόπυργου, ζητώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Κάηκαν αποθήκες και εργοστάσια από τη μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Ασπρόπυργου, Μιχάλη Ψωμιάδη, έχουν καεί πέντε αποθήκες και δύο εργοστάσια, ενώ εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων δεν μπορούν να πετάξουν τα εναέρια μέσα. Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως στην περιοχή υπάρχει χαμηλή βλάστηση, αλλά και πολλά απορρίμματα. Όπως είπε, εικάζεται πως η φωτιά ξεκίνησε από στρώματα και καλώδια. Σημείωσε πως υπάρχει εστία φωτιάς περιμετρικά του αεροδρομίου της Ελευσίνας, ωστόσο καθησύχασε πως «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος» για τη συγκεκριμένη εστία.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Mega, η φωτιά έχει κάψει εργοστάσια και αποθήκες στον Ασπρόπυργο, με τους μαύρους καπνούς να κάνουν αποπνικτική την κατάσταση και να δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις