Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

13

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Κροάτης πρωθυπουργός: Συλλυπητήρια από τον Αντρέι Πλένκοβιτς για τον Μιχάλη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Κροάτης πρωθυπουργός: Συλλυπητήρια από τον Αντρέι Πλένκοβιτς για τον Μιχάλη

Μητσοτάκης - Κροάτης πρωθυπουργός: Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες στο Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο τα Δυτικά Βαλκάνια. Συζητήθηκαν ακόμη θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας εξέφρασε στον Πρωθυπουργό τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του φιλάθλου στη Νέα Φιλαδέλφεια και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη. Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης Κροατών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εξωτερικών των δυο χωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κροάτες θα ήθελαν την απελευθέρωση μεγάλου μέρους των συλληφθέντων, αλλά τους εξηγήθηκε με επιχειρήματα ότι η έρευνα είναι σε κρίσιμη καμπή και ότι κάνουν σημαντική δουλειά τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι Κροάτες δεσμεύθηκαν να παρέχουν ό,τι στοιχεία τους ζητηθούν το επόμενο διάστημα για να συμβάλλουν στην ταχεία περαίωση της έρευνας. Το κλίμα περιγράφεται ως αρκετά καλό και θα υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης με Ρουμάνο Πρωθυπουργό

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Ion-Marcel Ciolacu. Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών, Κυριάκου Μητσοτάκη και Ion-Marcel Ciolacu, μετά την ανάληψη καθηκόντων πρωθυπουργού από τον τελευταίο. O Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Ρουμάνο ομόλογό του για την βοήθεια της χώρας του για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Συζητήθηκαν ακόμη οι προοπτικές των διμερών σχέσεων με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία, καθώς και η συνεργασία πλαίσιο της Ε.Ε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις