Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ροδόπη φωτιά τώρα: Μήνυμα του 112 για εκκένωση των χωριών Μίσχο και Μέγα Πιστό
ΕΛΛΑΔΑ

Ροδόπη φωτιά τώρα: Μήνυμα του 112 για εκκένωση των χωριών Μίσχο και Μέγα Πιστό

Ροδόπη φωτιά τώρα: Στον Μίσχο βρίσκονται ο δήμαρχος Ιάσμου, Μουμίν Μουμίν, ο βουλευτής Οζγκιούρ Φερχάτ, καθώς και ο αστυνομικός διευθυντής Μιχάλης Σεβδυνίδης.

Μήνυμα του 112 στάλθηκε στις 16:04 στους κατοίκους των περιοχών Μέγα Πιστό και Μίσχο, στη Ροδόπη, ώστε να εκκενώσουν με κατεύθυνση τον Ίασμο, λόγω δασικής φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή. Η κατάσταση με τις φωτιές στη Ροδόπη είναι αρκετά δύσκολη, καθώς εκτός από το ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς στην Άνω Δροσίνη, στο οποίο επιχειρούν σε πολλή δύσκολη περιοχή εναέριες και επίγειες δυνάμεις, ένα δεύτερο ξέσπασε στον νομό.

Ειδικότερα, αργά το μεσημέρι προς νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (21/8), ξέσπασε φωτιά λίγο πιο βόρεια από το χωριό Μίσχος σε αμιγώς δασική έκταση. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για εξάπλωση της πυρκαγιάς. Στο σημείο έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στον Μίσχο βρίσκονται ο δήμαρχος Ιάσμου, Μουμίν Μουμίν, ο βουλευτής Οζγκιούρ Φερχάτ, καθώς και ο αστυνομικός διευθυντής Μιχάλης Σεβδυνίδης.


Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι διασπασμένες σε πολλά μέτωπα στη Θράκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι παρακολουθούν με αγωνία τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, καθώς οι φλόγες επεκτείνονται και πάνε προς το Παπίκιο Όρος. Στον ορεινό όγκο υπάρχουν αρκετά μαντριά με ζώα, τα οποία απειλούνται. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι διασπασμένες σε πολλά μέτωπα στη Θράκη, καθώς υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν και τα μέτωπα στον Έβρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις