Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ροδόπη φωτιά τώρα: Μήνυμα του 112 για εκκένωση σε πέντε χωριά κοντά στην Κομοτηνή
ΕΛΛΑΔΑ

Ροδόπη φωτιά τώρα: Μήνυμα του 112 για εκκένωση σε πέντε χωριά κοντά στην Κομοτηνή

Ροδόπη φωτιά τώρα: Στον ορεινό όγκο υπάρχουν αρκετά μαντριά με ζώα, τα οποία απειλούνται

Μήνυμα του 112 έχει ηχήσει σε πέντε χωριά της Ροδόπης που βρίσκονται κοντά στην Κομοτηνή, λόγω φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή. Αρχικά στις 16:04 μήνυμα του 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών Μέγα Πιστό και Μίσχο, στη Ροδόπη, ώστε να εκκενώσουν με κατεύθυνση τον Ίασμο, λόγω δασικής φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή. Λίγη ώρα αργότερα ίδιο μήνυμα έλαβαν και οι κάτοικοι των χωριών Πολύανθος, Σώστης και Ληνός, ώστε να εκκενώσουν προς Κομοτηνή. Όπως φαίνεται, οι φλόγες κινούνται προς τα δυτικά και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα.


Η κατάσταση με τις φωτιές στη Ροδόπη είναι αρκετά δύσκολη, καθώς εκτός από το ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς στην Άνω Δροσίνη, στο οποίο επιχειρούν σε πολλή δύσκολη περιοχή εναέριες και επίγειες δυνάμεις, ξέσπασε στον νομό και δεύτερο. Ειδικότερα, αργά το μεσημέρι προς νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (21/8), ξέσπασε πυρκαγιά λίγο πιο βόρεια από το χωριό Μίσχος σε αμιγώς δασική έκταση. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για εξάπλωση φωτιάς. Στο σημείο έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Οι φλόγες επεκτείνονται και πάνε προς το Παπίκιο Όρος

Στον Μίσχο βρίσκονται ο δήμαρχος Ιάσμου, Μουμίν Μουμίν, ο βουλευτής Οζγκιούρ Φερχάτ, καθώς και ο αστυνομικός διευθυντής Μιχάλης Σεβδυνίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι παρακολουθούν με αγωνία τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, καθώς οι φλόγες επεκτείνονται και πάνε προς το Παπίκιο Όρος. Στον ορεινό όγκο υπάρχουν αρκετά μαντριά με ζώα, τα οποία απειλούνται. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι διασπασμένες σε πολλά μέτωπα στη Θράκη, καθώς υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν και τα μέτωπα στον Έβρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις