Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καβάλα φωτιά τώρα: Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση ακόμα τριών περιοχών
ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα φωτιά τώρα: Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση ακόμα τριών περιοχών

Καβάλα φωτιά τώρα: Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα εκκένωσης για άλλα τέσσερα χωριά - Τραυματίστηκαν πυροσβέστες

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8) στην Καβάλα. Λίγο πριν τις 17.00 εστάλη νεό μήνυμα από το 112 για εκκένωση ακόμα τριών περιοχών και συγκεκριμένα για Νέο Ξεριά, Παλαιό Ξεριά και Γέροντα. «Εάν βρίσκεστε σε Νέο Ξεριά, Παλαιό Ξεριά και Γέροντα εκκενώστε προς κόμβο Χρυσούπολης» αναφέρει το νέο μήνυμα του 112. Οι φλόγες κατευθύνονται δυτικά προς τα χωριά Δαμασκηνιά και Ξεριάς, ενώ νωρίτερα εστάλησαν μηνύματα «112» για εκκενώσεις του Διαλεκτού, της Δαμασκηνιάς, του Εκλεκτού και της Αβραμυλιάς προς την Παλιά Εθνική Οδό.

Παράλληλα, με το ΕΚΑΒ διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, τέσσερις πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα. Εξ αυτών, οι δύο έφεραν εγκαύματα. Επίσης, ένα όχημα υπέστη ζημιές. Οι συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες, πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και η φωτιά εξαπλώνεται σε κοντινές περιοχές. Οι φλόγες κατευθύνονται δυτικά προς τα χωριά Δαμασκηνιά και Ξεριάς. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή για την κατάσβεση.

Έκλεισε για λίγη ώρα η Εγνατία Οδός

Στο Διαλεκτό, σύμφωνα με το πληροφορίες έχουν καεί σπίτια, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές ομάδα πυροσβεστών είχε περικυκλωθεί από τις φλόγες. Παράλληλα, έχουν καεί καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Ο καπνός από το πύρινο μέτωπο στο Διαλεκτό έγινε ορατός σε χωριά του Δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη αλλά και στους διερχόμενους οδηγούς στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ξάνθης – Χρυσούπολης. Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού, από τον κόμβο της Χρυσούπολης Καβάλας, μέχρι και τον κόμβο Βανιάνου Ξάνθης, για 45 λεπτά προχώρησε η Τροχαία από τις 4 μμ , λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στο Διαλεκτό, σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην ευρύτερη περιοχή του Διαλεκτού καίγονται ελαιώνες και καλλιέργειες, ενώ στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 υδροφόρα οχήματα και από αέρος συνδράμουν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις