Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εύβοια φωτιά τώρα: «112» σε Νότια Ψαχνά και Βόρεια Αρτάκη για εκκένωση
ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια φωτιά τώρα: «112» σε Νότια Ψαχνά και Βόρεια Αρτάκη για εκκένωση

Εύβοια φωτιά τώρα: Κοντά σε σπίτια η πυρκαγιά - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιές και στην Εύβοια. Η μία πυρκαγιά ξεκίνησε πίσω από το Πανεπιστήμιο Ψαχνών και η άλλη στη θέση Καλκαντρί, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά, το μέτωπο κινείται προς την Αρτάκη. Σε αυτό το πλαίσιο, νέα μηνύματα από το «112» εστάλησαν στους κατοίκους των Νότιων Ψαχνών να απομακρυνθούν προς Ψαχνά και της Βόρειας Αρτάκης να μετακινηθούν προς Αρτάκη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο φωτιές ξέσπασαν σήμερα το πρωί στα Ψαχνά και ξεκίνησαν ταυτόχρονα. Μάλιστα, στη μία περίπτωση στύλος λαμπάδιασε από καμένα λάστιχα. Στα σημεία επιχειρούν πυροσβέστες από τη Χαλκίδα και το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Ψαχνών, καθώς οι φλόγες πλησάζουν στα πρώτα σπίτια. Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ευβοίας, Κωσταντίνος Ψαρρός δήλωσε στο eviaonline πως «είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, είναι πολλά τα μποφόρ, πρέπει να πηδάμε για να φτάσουμε την φωτιά. Παντού βρέχει φωτιά περιοχή». Στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει 62 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

«Η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη και ανεξέλεγκτη»

«Η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη και ανεξέλεγκτη. Από παντού πετάγονται φλόγες. Είναι δραματική η κατάσταση» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, καθώς η πυρκαγιά πλέον προχωρά προς κατοικημένες περιοχές και έχει κατεύθυνση προς την περιοχή της Αρτάκης. Επίσης, νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους Νέας Αρτάκης και Ψαχνών να είναι σε ετοιμότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις