Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Παιανίας: Σε εξέλιξη οι εργασίες κτιριακής ενίσχυσης του 3ου Δημοτικού σχολείου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Παιανίας: Σε εξέλιξη οι εργασίες κτιριακής ενίσχυσης του 3ου Δημοτικού σχολείου

Η σχετική σύμβαση για το έργο προϋπολογισμού 50.000 ευρώ υπογράφηκε αρχές Αυγούστου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας αποκαθιστώντας προβλήματα στατικής επάρκειας που εντοπίστηκαν κατά την τακτοποίηση του κτιρίου οπότε και εκπονήθηκε η κατά το νόμο απαραίτητη μελέτη στατικής επάρκειας. Το 3ο ΔΣ Παιανίας έχει ανεγερθεί από την ΚΤΥΠ (ΟΣΚ τότε) όμως δεν υπήρχαν τα σχέδια οπότε και θεωρείτο αυθαίρετο. Ο Δήμος Παιανίας ως όφειλε προχώρησε τον Σεπτέμβριο 2021 σε έλεγχο της στατικής επάρκειας όλων των τακτοποιημένων δημοτικών κτιρίων, διαδικασία που θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί ήδη από το 2017. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ανεπάρκεια σε διάτμηση δοκών. Οι ανεπάρκειες αυτές αντιμετωπίζονται ενισχύοντας τα δοκάρια αυτά με τρίπλευρο μανδύα. Η σχετική σύμβαση για το έργο προϋπολογισμού 50.000 ευρώ υπογράφηκε αρχές Αυγούστου και οι εργασίες ξεκίνησαν άμεσα έτσι ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως για τη νέα σχολική χρονιά.

«Με την ανάληψη των καθηκόντων μου μιας από τις πρώτες κινήσεις ήταν η έναρξη των διαδικασιών για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων δημοτικών κτιρίων που ήταν σε εκκρεμότητα από το 2017. Επρόκειτο για ζήτημα ασφάλειας όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση των 1ου & 2ου Γυμνασίων Παιανίας και η ασφάλεια των παιδιών δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά.

Παρά τη δεδομένη πρόθεσή μας η απαραίτητη μελέτη ξεκίνησε το 2021 καθώς τον πρώτο χρόνο τα παιχνίδια μικροπολιτικής σκοπιμότητας από πλευράς μέρους της αντιπολίτευσης στέρησε από τον Δήμο Παιανίας σειρά έργων λόγω μη ύπαρξης προϋπολογισμού. Αυτά όλα ανήκουν στο παρελθόν και προχωράμε υλοποιώντας το πρόγραμμά μας και τακτοποιώντας τις εκκρεμότητες που κληρονομήσαμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας Κλειώ Ανδρέου σημείωσε πως «είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες σε όλες τις σχολικές δομές για να υποδεχθούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον. Φυσικά και δεν μπορούν να γίνουν όλα όσα απαιτούνται, υπάρχει ιεράρχηση των προβλημάτων. Ο απολογισμός όμως είναι θετικός μιας και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια σε αυτή τη δημοτική περίοδο έχουν επενδυθεί σημαντικά ποσά στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας». Με την ολοκλήρωσή τους το κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας θα πληροί όλες τις κατά το νόμο προϋποθέσεις ασφαλείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις