Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ελ Αραμπί γκολ – Ολυμπιακός: «Κλειδί για τη νίκη η αλλαγή συστήματος»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ελ Αραμπί γκολ – Ολυμπιακός: «Κλειδί για τη νίκη η αλλαγή συστήματος»

Ελ Αραμπί γκολ - Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το πρωτάθλημα πετυχαίνοντας το 2-0 με τον Πανσερραϊκό

Ο Ολυμπιακός μπήκε ιδανικά στη μάχη του πρωταθλήματος καθώς επικράτησε με 2-0 του Πανσερραϊκού στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» και πλέον κοιτάζει προς τα play-offs του Europa League κόντρα στην Τσουκαρίτσκι. Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας διεξήχθη χθες 20/8. Ο Μπιέλ ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ αλλά εκείνος που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ο οποίος από τα έντεκα βήματα νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε για το τελικό 2-0 στο 87ο λεπτό.

Αξιοσημείωτο δε πως ο Μαροκινός φορ σκόραρε σε πρεμιέρα για δεύτερη φορά με τον Ολυμπιακό καθώς το είχε κάνει, με τον ίδιο τρόπο (πέναλτι) την πρώτη του σεζόν στον Πειραιά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Την ίδια στιγμή, ο 37χρονος φορ φαίνεται ως μεταγραφικός στόχος της Ουιντάντ όπως ανέφεραν στο Μαρόκο ωστόσο ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έδωσε τις δικές του απαντήσεις μιλώντας στο Gazzetta. Ο διεθνής επιθετικός στάθηκε στη νίκη επί του Πανσερραϊκού, στο πόσο σημαντικό ήταν να σκοράρει, τη μάχη με την Τσουκαρίτσκι αλλά και τα σενάρια για τον ίδιο.

– Αρχικά πες μου για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό… Πόσο δύσκολη νίκη ήταν;

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που νικήσαμε σήμερα καθώς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ήταν η πρώτη αγωνιστική και αρκετοί ποδοσφαιριστές έπαιξαν για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο αλλά χωρίς φιλάθλους. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να βρούμε χημεία μεταξύ μας αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι νικήσαμε και αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το ματς στο Europa League».

– Τι ήταν αυτό που άλλαξε την ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο;

«Το κλειδί θεωρώ πως ήταν η αλλαγή του συστήματος από τον προπονητή. Που έπαιξε με δύο φορ με αποτέλεσμα να τους πιέσουμε και να έχουμε περισσότερους παίκτες στην περιοχή για τις σέντρες. Επίσης οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν έκαναν τη διαφορά και κάπως έτσι φτάσαμε στη νίκη. Πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι».

– Για το δικό σου γκολ, πόση σημασία έχει για εσένα;

«Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Είμαι χαρούμενος όταν σκοράρω, ειδικά όταν η ομάδα μου κερδίζει. Είναι καλό για εμένα και τη ψυχολογία μου να βρίσκω δίχτυα και ελπίζω να σκοράρω ακόμα πολλά γκολ και να προσφέρω νίκες στην ομάδα μου. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες και χρειάζεται χρόνο για να βρούμε χημεία. Ήταν το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος και δεν μπορείς να κάνεις πολλά παραπάνω… πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί στον χρόνο που έχουμε».

– Και τώρα το παιχνίδι με την Τσουκαρίτσκι…

«Είμαστε πριν τους ομίλους και είναι σημαντικό να περάσουμε. Το κλειδί για να προκριθούμε είναι να είμαστε προετοιμασμένοι και να δώσουμε μία μάχη για να τα καταφέρουμε. Να είμαστε συγκεντρωμένοι, δυνατοί και να πάρουμε προβάδισμα από την αρχή».

– Όσον αφορά το μέλλον σου, έχουν γραφτεί κάποια δημοσιεύματα από το Μαρόκο…

«Ναι ξέρω για ποιο λες. Μου το έχουν αναφέρει πολλοί άνθρωποι αλλά είμαι συγκεντρωμένος στον Ολυμπιακό. Έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο, είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος εδώ και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για τον Ολυμπιακό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις