Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέες ταυτότητες τσιπ: Ο Οικονόμου απαντά στα σενάρια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες ταυτότητες τσιπ: Ο Οικονόμου απαντά στα σενάρια

Νέες ταυτότητες τσιπ: «Από μέσα Σεπτεμβρίου και μετά θα μπορούμε να χορηγούμε στον κόσμο της καινούριες ταυτότητες», διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο Γιάννης Οικονόμου, μίλησε για τη διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων αλλά και για όσα σενάρια ακούγονται γύρω από αυτές με αφορμή τις μεγάλες ουρές που σχετίστηκαν τις τελευταίες ημέρες από πολίτες σε αστυνομικά τμήματα για να επανεκδόσουν της παλιά ταυτότητα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» για τη διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων αλλά και για όσα σενάρια ακούγονται γύρω από αυτή τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει τίποτα το δαιμονισμένο και το αντιχριστιανικό στις νέες ταυτότητες.

«Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει στην ελληνική κοινωνία να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, εγώ σέβομαι τις ευαισθησίες και τα δικαιώματα του καθενός. Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να σκεφτόμαστε με ανοιχτό ορίζοντα. Οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό, τίποτα το δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι το “όχημα” για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου, για να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, για να μπορούμε να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου.

«Αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων, οφείλουν να ξέρουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα που δεν τίθεται όμως στην παραμικρή διακινδύνευση με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Από μέσα Σεπτεμβρίου και μετά θα μπορούμε να χορηγούμε στον κόσμο της καινούριες ταυτότητες…», κατέληξε.

Ουρές για επανέκδοση παλιών ταυτοτήτων

Εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν καθημερινά τις τελευταίες ημέρες στα αστυνομικά τμήματα της χώρας που είναι υπεύθυνα για την έκδοση ταυτοτήτων, έτσι ώστε να προλάβουν να ανανεώσουν την ταυτότητά τους πριν «επιβληθούν» οι νέες ταυτότητες. Η κοσμοσυρροή εμφανίζεται έντονη, τουλάχιστον μέχρι τώρα, σε αστυνομικά τμήματα στην Αθήνα αλλά και στις επαρχιακές πόλεις, όπως για παράδειγμα στη Λάρισα, την Πάτρα και την Κοζάνη.

Οι πιο καχύποπτοι εντοπίζουν ακόμη μία προσπάθεια να συνηθίσουμε στο τσιπάρισμα, με αποτέλεσμα να μην αντιδράσουμε όταν σύντομα θα μας εμφυτεύσουν τσιπ στο σώμα. «Η χρήση του αριθμού 666 στις ηλεκτρονικές ταυτότητες αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν από το χάραγμα στο χέρι ή στο μέτωπο. Η παραλαβή τους από τους χριστιανούς σημαίνει άρνηση του Χριστού, πολιτογράφηση στην παράταξη του σατανά και πνευματικό θάνατο», γράφουν κάποιοι σε σχετικές σελίδες στο Facebook.

Οι πολέμιοι των νέων ταυτοτήτων διοργανώνουν συλλαλητήρια στις 7 το απόγευμα την Κυριακή 3/9 στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη Κυριακή 10/9 στην Αθήνα για να πουν «ένα μεγάλο “όχι” στις ηλεκτρονικές ταυτότητες και στα τσιπάκια τους. Γιατί ο άνθρωπος πλάστηκε από τον Θεό για να ζει και να δημιουργεί ελεύθερος». Το ζήτημα της ελευθερίας, την έννοια της οποίας ο καθένας προσαρμόζει στην ικανοποίηση των δικών του θέλω, προβάλλεται συχνά ως λόγος αντίστασης: «Λέμε “όχι” στις ψηφιακές ηλεκτρονικές ταυτότητες. Δεν θα επιτρέψουμε ένα λογισμικό να αποφασίζει για το τι θα κάνουμε εμείς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις