Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ο γιατρός, αληθινή ιστορία: Η περίπτωση σοκ του Pierdante Piccioni “έρχεται” στον Alpha
LIFESTYLE

Ο γιατρός, αληθινή ιστορία: Η περίπτωση σοκ του Pierdante Piccioni “έρχεται” στον Alpha

Ο γιατρός, αληθινή ιστορία: Τη σκηνοθεσία έχει ο Γιώργος Παπαβασιλείου

Ο ALPHA την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά προσφέρει στο κοινό ακόμη περισσότερες επιλογές θέασης όσον αφορά στη μυθοπλασία. Ύστερα από τον «Σασμό», τον «Παράδεισο των κυριών», το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», το «Φόνοι στο καμπαναριό» και «Το προξενιό της Ιουλίας», μια ακόμη σειρά μπαίνει στη σκαλέτα του προγράμματος. Πρόκειται για ένα δράμα, το πρωτότυπο σενάριο του οποίου μας έρχεται από την Ιταλία με τίτλο «Nelle tue mani (Στα χέρια σου)» και προβάλλεται από το 2020 στο RAI UNO. Μάλιστα, η υπόθεση που θα αναπτυχθεί σε 32 επεισόδια, είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του δρ Pierdante Piccioni που μετά από ένα τροχαίο στον περιφερειακό της Γιάβιας, έπαθε αμνησία έχοντας ένα κενό μνήμης 12χρόνων.

«Ο γιατρός»

Ο ελληνικός τίτλος είναι «Ο γιατρός». Τη σκηνοθεσία έχει ο Γιώργος Παπαβασιλείου που έβαλε την υπογραφή του στο «Καρτ ποστάλ» της ΕΡΤ και την απόδοση σεναρίου ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης. Στο trailer που κυκλοφόρησε παρακολουθούμε σκηνές από τα επεισόδια, στη λογική μιας ταινίας μικρού μήκους, εξαιρετικής αισθητικής, με μουσική επένδυση το «Chasing Cars» των «Snow Patrol».

Οσο για τον βασικό πρωταγωνιστή αυτός θα είναι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στην πιο συγκινητική ερμηνεία της καριέρας του. Τους κεντρικούς γυναικείους ρόλους κρατούν η Δήμητρα Σιγάλα και η Βασιλική Τρουφάκου, ενώ δεν είναι λίγοι οι ηθοποιοί οι οποίοι θα κάνουν γκεστ εμφάνιση όπως οι Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Τάσος Χαλκιάς, Βασίλης Λέκκας, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

Ο πραγματικός γιατρός εμφανίστηκε στο δεύτερο επεισόδιο

Η ιταλική σειρά που μεταδόθηκε για δύο σεζόν έκανε τεράστια επιτυχία. Μάλιστα ο Pierdante Piccioni, εμφανίστηκε στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς παίζοντας έναν ασθενή.

Ο καθηγητής Andrea Fanti είναι ένας διάσημος γιατρός που εργάζεται στο Policlinico Ambrosiano του Μιλάνου, όπου είναι ο προϊστάμενος των επειγόντων περιστατικών. Ο αλαζόνας Fanti θεωρεί ότι οι γιατροί δεν πρέπει να εμπιστεύονται τους ασθενείς, καθώς λένε ψέματα. Ακολουθεί μόνο το ένστικτό του και εμπιστεύεται την ομάδα του, ιδιαίτερα τη βοηθό του Τζούλια Τζορντάνο, μια γιατρό με την οποία έχει κρυφή σχέση.

Μια μέρα, ο πατέρας του Giovanni Pavesi, ενός νεαρού αγοριού που πεθαίνει στην πτέρυγα του Fanti μετά από λάθος του με το φάρμακο, περιμένει τον γιατρό να τελειώσει τη βάρδια του στο νοσοκομείο και τον πυροβολεί. Ο γιατρός δεν πεθαίνει, όμως υποφέρει από ένα μη αναστρέψιμο τραύμα, το οποίο τον κάνει να ξεχάσει τα προηγούμενα 12 χρόνια. Όταν ξυπνά από το κώμα, πιστεύει ότι είναι Ιούνιος του 2008 αντί για το 2020 και η τελευταία του ανάμνηση είναι ότι επιστρέφει στο σπίτι αφού υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με το Policlinico Ambrosiano.

Δεν μπορεί πλέον να είναι ο προϊστάμενος του τμήματος που ήταν υπεύθυνος, επιστρέφει στη δουλειά ως «γιατρός με περιορισμούς», που είναι ένα είδος βοηθού για νεαρούς κατοίκους, που του λένε το παρατσούκλι Doc, και χρησιμοποιεί ενσυναίσθηση για να αλληλεπιδρούν με ασθενείς και βοηθούν στην επίλυση των ιατρικών τους προβλημάτων. Στο μεταξύ ξεκινάει ένα ψυχολογικό παιχνίδι με τον γιατρό Σαρδόνι, έναν επί χρόνια φίλο και συνάδελφό του.

Η αληθινή ιστορία ιστορία του γιατρού που ξέχασε 12 χρόνια από τη ζωή του

Είναι 31 Μαΐου 2013 όταν ο 54χρονος Pierdante Piccioni πηγαίνει στο Lodi όπου εργάζεται ως επικεφαλής γιατρός επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου της πόλης. Στο δρόμο, έχει ένα τροχαίο και όταν ξυπνά στο κρεβάτι του νοσοκομείου, μετά από κώμα λίγων ωρών, δεν θυμάται τα τελευταία 12 χρόνια. Ο κόσμος του σταμάτησε στις 25 Οκτωβρίου 2001, στα γενέθλια του γιου του. Όλοι οι συνάδελφοι γύρω του φαίνονται παράξενα ηλικιωμένοι.

Η σύζυγός του, την οποία άφησε ως ερευνήτρια ψυχολογίας, είναι πλέον καθηγήτρια πανεπιστημίου. Οι δύο γιοι του, ηλικίας 8 και 13 ετών το 2001, είναι πλέον ενήλικες.

Εκτός από τις προσωπικές του σχέσεις, ο Pierdante Piccioni πρέπει επίσης να μάθει ξανά πώς να είναι γιατρός. Ακόμα κι αν δεν έχει ξεχάσει τη δουλειά του, δεν θυμάται τις εξελίξεις στην ιατρική που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 12 χρόνια. Όταν του προτείνουν να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα, αρνείται και αποφασίζει να πέσει με τα μούτρα στις σπουδές για να ξαναμάθει τα πάντα. Τον Μάιο του 2014 εξουσιοδοτήθηκε να ξαναρχίσει το επάγγελμά του στο νοσοκομείο Lodi και πολύ γρήγορα κατάφερε να ανέβει.

Dr Piccioni: «Η σειρά είναι εμπνευσμένη από τη ζωή μου δεν βασίζεται πλήρως σ΄ αυτήν…»

Ο Dr Piccioni είχε δώσει συνέντευξη στο Sbs σχετικά με τη σειρά και την αληθινή του ιστορία όπου οι συντελεστές εμπνεύστηκαν για να μεταφερθεί στην τηλεόραση. Ο ίδιος, σε ερώτηση σχετικά με το πόσο διαφορετικός είναι από τον τηλεοπτικό γιατρό Dr Fanti, είχε αναφέρει: «Η σειρά είναι εμπνευσμένη από τη ζωή μου, δεν βασίζεται πλήρως σε αυτήν, και σκέφτηκα ότι ο Luca (ο Ιταλός ηθοποιός) ήταν πολύ έξυπνος στο να απεικόνιζε αυτή την ιδέα ότι είσαι πάντα το ίδιο άτομο.Ο Δρ Andrea Fanti είναι πραγματικά σαιξπηρικός καθώς είναι τέσσερα, πέντε ή έξι άτομα μέσα σε ένα άτομο. Το μυστικό για έναν αμνησιακό σαν τον Αντρέα είναι να θυμάται ότι πρώτα είναι ασθενής και μετά γιατρός. Αυτή είναι η χειρότερη σύγκρουση συμφερόντων για έναν γιατρό, αλλά όπως λέει ο Luca πρόκειται για τη μετατροπή ενός κακού πράγματος σε ευκαιρία.

«Ένιωσα περήφανος και συγκινημένος. Πολλοί άνθρωποι μου είπαν ότι η ιστορία μου ήταν θεραπευτική για αυτούς. Το να είμαι θεραπευτικός σε δύο επίπεδα – με τη δουλειά μου και με την ιστορία μου στα βιβλία μου και τις τηλεοπτικές σειρές – φέρνει ένα τέτοιο μείγμα καλών συναισθημάτων. Το κλειδί είναι να είμαι περήφανος γιατί για πρώτη φορά ένιωσα τον κόσμο να με κοιτάζει σαν να ήμουν ήρωας».

Pierdante Piccioni
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις