Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νοσοκόμα Βρετανία σκότωνε μωρά: Σοκ για τη «διαβολική» Λούσι Λέτμπι
ΚΟΣΜΟΣ

Νοσοκόμα Βρετανία σκότωνε μωρά: Σοκ για τη «διαβολική» Λούσι Λέτμπι

Νοσοκόμα Βρετανία σκότωνε μωρά: Η ξαφνική υποτροπή των βρεφών στην δική της βάρδια ήταν οι λόγοι που κίνησε τις υποψίες - Καταδικάστηκε μετά από έρευνες χρόνων

«Ψυχρή, κατά συρροήν δολοφόνος», έτσι περιγράφεται στην Βρετανία η 33χρονη νοσοκομα, Λούσι Λέτμπι, η οποία βρέθηκε ένοχη για την δολοφονία επτά βρεφών και απόπειρες κατά δέκα βρεφών, όσο τα μωρά βρίσκοταν υπό την φροντίδα της σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο Τσέσαϊρ. Μετά από έρευνες χρόνων η ίδια καταδικάστηκε χθες αντιμετωπίζοντας μια σκληρή ποινή και βαριές κατηγορίες. Η «διαβολική» νοσοκόμα πραγματοποιούσε τις απάνθρωπες πράξεις της την περίοδο 2015-2016, σκοτώνοντας βρέφη που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να φροντίζει. Το μέγεθος του αποτροπιασμού γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αφού βρετανικά μέσα ξεδιπλώνουν το ψυχολογικό προφίλ της γυναίκας μέσα από μηνύματα που έστελνε σε συναδέλφους της λίγα λεπτά πριν προχωρήσει στην πράξη της αλλά και αφού μυστηριωδώς κατέληγαν τα βρέφη στην βάρδια της.

Στα μηνύματα της με συναδέλφους της, εξέφραζε την μέγιστη στεναχώρια σε κάθε θάνατο βρέφους. Όπως εξηγούσε, η εικόνα των γονέων να φεύγουν μόνοι χωρίς να κρατούν στην αγκαλιά τους το νεογέννητο μωρό τους, την στεναχωρούσε. Σε άλλο μήνυμα, περιγράφει την σπαρακτική αντίδραση ενός πατέρα, ο οποίος έπεσε στο πάτωμα κλαίγοντας ότι έπρεπε το βρέφος του – το οποίο προηγουμένως είχε σκοτώσει με τα χέρια της εκείνη – να μεταφερθεί στο νεκροτομείο. Σε άλλα μηνύματα, ζητάει από τον προϊστάμενο της να δουλέψει υπερωρίες στο τμήμα της, ώστε να βοηθήσει.

«Μάλλον φταίει η μοίρα»

Σε αρκετά μηνύματα περιγράφει την πορεία της υγείας βρεφών, τα οποία λίγη ώρα αργότερα μυστηριωδώς κατέληγαν. Έχοντας το σύνδρομο του Θεού, όπως περιγράφουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η Λέτμπι έκανε εκτιμήσεις στις οποίες έβγαινε σωστή. Για παράδειγμα, περιέγραφε ότι βρέφος «δεν θα βγάλει τη νύχτα». Η επιβεβαίωση ερχόταν λίγη ώρα αργότερα, όταν κατέληγε το βρέφος. Σε άλλο μήνυμα, δηλώνει συγκλονισμένη για το πως μπορεί ένα υγιές μωρό να πεθαίνει λίγο αργότερα. «Μάλλον φταίει η μοίρα», καταλήγει στον συλλογισμό της.

Ένα άλλο μήνυμα, το οποίο και χρησιμοποιήθηκε στο δικαστήριο, είναι σε έναν γιατρό. Μάλιστα, κατά την διάρκεια ερευνών όταν οι αρχές προσπαθούσαν να αποκαλύψουν το κίνητρο πίσω από τα φρικτά εγκλήματα της Λούσι Λέτμπι, η συγκεκριμένη επαφή με τον γιατρό είχε μπεί κάτω από το μικροσκόπιο, καθώς θεωρείται πιθανόν η 33χρονη να επιθυμούσε να του τραβήξει την προσοχή. Σε αυτό το μηνυμα, η Λέτμπι, φαίνεται ανήσυχη για την έρευνα που επιθυμεί να διεξάγει παιδίατρος του τμήματος για τους ξαφνικούς θανάτους μωρών που ήταν υγιής. Ο συγκεκριμένος γιατρός δηλώνει ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να τη στηρίξει καθώς την θεωρεί αμέμπτου ηθικής άτομο και σκληρά εργαζόμενη νοσοκόμα, της οποίας το έργο δεν χωρά αμφισβήτηση.

Οι αρχές, θεωρούν πιθανό η Λούσι Λέτμπι, να προσπαθούσε να τραβήξει την προσοχή

Σε άλλα μηνύματα, όταν πια η νοσοκόμα είχε κινήσει υποψίες, προσπαθεί να θυματοποιήσει τον εαυτό της, λέγοντας ότι είναι χαρούμενη για την δουλειά της ωστόσο είναι εκνευρισμένη από τα «αρνητικά» σχόλια που ακούγονται γύρω από τον τρόπο που εργάζεται. Μάλιστα, όπως λέει, όσο πιο σε βάθος διεξαχθεί η έρευνα τόσο θα γελοιοποιούνται. Πάντως, η ίδια εμφανίζεται να προσπαθεί να ακούσει καλά λόγια για την δουλειά της, δηλώνοντας ότι ίσως δεν είναι αρκετά καλή, εισπράττοντας θετικά σχόλια συναδέλφων της.

Οι αρχές, θεωρούν πιθανό η Λούσι Λέτμπι, να προσπαθούσε να τραβήξει γενικώς την προσοχή, ειδικότερα όμως το ενδιαφέρον ενός παντρεμένου γιατρού με τον οποίο η ίδια είχε αναπτύξει μια οικειότητα. Δεν αποκλείεται να είχε ανάγκη να ακούσει καλά σχόλια για την δουλειά της, επιθυμώντας να αισθανθεί ικανή και να ανεβάσει κάπως την αυτοπεποίθηση της.

Άνθρωποι πάντως από το περιβάλλον της, δηλώνουν συγκλονισμένοι και αδυνατούν να πιστέψουν τα όσα έγιναν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της μητέρας της που επιμένει ότι η κόρη της είναι αθώα. Μάλιστα, φαίνεται ότι κατά την διάρκεια της δίκης, η μητέρα είπε ότι εκείνη το έκανε και να τη συλλάβουν στην θέση της κόρης της. Στενή φίλη της νοσοκόμας, δηλώνει επίσης συντετριμμένη και αμφισβητεί ότι η φίλη της διέπραξε αυτά τα φρικτά εγκλήματα. «Δεν πιστεύω τίποτα, μόνο αν δηλώσει η ίδια ένοχη», λέει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις