Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

10

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς: Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή
ΕΛΛΑΔΑ

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς: Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς: Τα δυνατά αυγουστιάτικα μελτέμια εγκυμονούν κινδύνους

Τα δυνατά αυγουστιάτικα μελτέμια εγκυμονούν κινδύνους σε ό,τι αφορά στην επικινδυνότητα πρόκλησης πυρκαγιάς. Οι άνεμοι και την Κυριακή θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας να τίθεται σε συναγερμό. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της πολιτικής προστασίας, για αύριο Κυριακή (20/8) υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος (επίπεδο 4) στην Αττική, την Εύβοια, τη Βοιωτία, την Αργολίδα, τη Χαλκιδική, το Άγιον Όρος, την Καβάλα, περιοχές της Κορινθίας, της Φθιώτιδας και του Έβρου, καθώς και σε Σκύρο, Λέσβο, Λήμνο, Σαμοθράκη και Θάσο.

Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Οι κάτοικοι των χωριών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα, καλούνται να απομακρυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη. Νωρίτερα, το 112 είχε στείλει ειδοποίηση στους κατοίκους των προαναφερθέντων χωριών αλλά και του Λουτρού, που προς το παρόν φαίνεται να γλιτώνει από την πύρινη λαίλαπα. Στο σημείο επιχειρούν 128 πυροσβέστες με 31 οχήματα και περιοδικά 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης. «Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις