Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Οπαδοί Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Από στρατιωτική εκπαίδευση περνούν οι χούλιγκαν
ΚΟΣΜΟΣ

Οπαδοί Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Από στρατιωτική εκπαίδευση περνούν οι χούλιγκαν

Οπαδοί Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Φωτογραφικό υλικό από ιστοσελίδες των Bad Blue Boys

Οργανωμένοι και εκπαιδευμένοι πηγαίνουν οι Κροάτες χούλιγκαν στις επιθέσεις που πραγματοποιούν κατά οπαδών άλλων ομάδων με πρόσχημα το ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τα ντοκουμέντα. Ο Alpha έφερε στην επιφάνεια φωτογραφικό υλικό από ιστοσελίδες των ακροδεξιών χούλιγκαν των Bad Blue Boys, όπου εμφανίζονται να περνούν από κανονική στρατιωτική εκπαίδευση. Κάμψεις, προπόνηση πυγμαχίας με κανονικά γάντια του μποξ και προετοιμασία με οδηγίες για τον συντονισμό των επιθέσεών τους, φανερώνουν -μεταξύ άλλων- οι σχετικές εικόνες.

«Πάντα μαυροφορεμένοι, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους»

Μάλιστα, δεν κρύβουν και τα ακροδεξιά τους αισθήματα, καθώς την Πέμπτη 17 Αυγούστου σε έναν λογαριασμό στο Telegram, όπου μόνον οι ίδιοι έχουν πρόσβαση, πόσταραν φωτογραφία του Ρούντολφ Ες, με τη λεζάντα «δεν θα ξεχαστείς ποτέ» σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha. Στην ομάδα που περνά από εκπαίδευση μπαίνουν «επίλεκτοι» οργανωμένοι οπαδοί και όχι όλοι, καθώς θέλουν τους πιο «ετοιμοπόλεμους» για τις «αποστολές» τους. Είναι γνωστοί ως «εξολοθρευτές», πάντα μαυροφορεμένοι, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.

Η Νέα Φιλαδέλφεια δεν είναι η μόνη περιοχή στην οποία έχουν κάνει απόβαση, καθώς το ίδιο έχουν πράξει και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, με αποκλειστικό σκοπό τις συμπλοκές με άλλους οπαδούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις