Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νοσοκόμα σκότωνε μωρά: Ένοχη η Βρετανίδα Λούσι Λέτμπι
ΚΟΣΜΟΣ

Νοσοκόμα σκότωνε μωρά: Ένοχη η Βρετανίδα Λούσι Λέτμπι

Νοσοκόμα σκότωνε μωρά: «Είμαι διαβολική, εγώ το έκανα αυτό»

Ένοχη για τη δολοφονία επτά νεογνών και την απόπειρα να σκοτώσει άλλα έξι κρίθηκε η Βρετανίδα νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι. Η 33χρονη Λέτμπι καταδικάστηκε για τη δολοφονία πέντε νεογέννητων αγοριών και δύο νεογέννητων κοριτσιών στο νοσοκομείο Countess of Chester και για επίθεση σε άλλα νεογέννητα, συχνά ενώ δούλευε νυχτερινές βάρδιες, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2015 και 2016. Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι η Λέτμπι δηλητηρίασε ορισμένα από τα βρέφη θύματά της, χορηγώντας με ένεση ινσουλίνη και σε άλλα ένεση με αέρα ή ταΐζοντας τα βρέφη εξαναγκαστικά με γάλα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά την προδικασία, στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Λέτμπι δολοφόνησε ένα δίδυμο αγόρι, το οποίο ήταν μόλις μίας ημέρας, λιγότερο από 90 λεπτά αφότου ανέλαβε βάρδια στο Νοσοκομείο Countess of Chester. Η κατά συρροήν δολοφόνος στοχοποίησε επίσης τη δίδυμη αδελφή του 28 ώρες αργότερα, η οποία όμως επέζησε. Η καταδίκη της την έχει καταστήσει τη χειρότερη δολοφόνο νοσοκόμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας την Μπέβερλι Άλιτ, η οποία δολοφόνησε τέσσερα παιδιά και προσπάθησε να σκοτώσει άλλα τρία. Η Άλιτ σκότωσε τα 4 παιδιά μέσα σε 59 ημέρες, το 1991, και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών.

Σε ό,τι αφορά στη Λέτμπι, η αστυνομία φοβάται ότι η νοσοκόμα μπορεί να βρίσκεται πίσω από περισσότερες επιθέσεις σε άλλα νοσοκομεία όπου εργαζόταν. Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία του Τσέζαϊρ εξετάζει «ορισμένα γεγονότα» από το Γυναικείο Νοσοκομείο του Λίβερπουλ, όπου η Λέτμπι εργαζόταν το 2012 και το 2015.

«Είμαι διαβολική, εγώ το έκανα αυτό»

«Τα σκότωσα επίτηδες γιατί δεν είμαι αρκετά καλή για να τα φροντίζω», έγραφε ένα χειρόγραφο σημείωμα που εντόπισαν αστυνομικοί όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι της, μετά τη σύλληψή της. «Είμαι ένας φρικτός, διαβολικός άνθρωπος», έγραφε. «Είμαι διαβολική, εγώ το έκανα αυτό».

Ορισμένα από τα βρέφη ήταν δίδυμα -σε μια περίπτωση δολοφόνησε και τα δύο αδέλφια. Η δολοφόνος των παιδιών αποπειράθηκε τρεις φορές να σκοτώσει ένα κοριτσάκι, πριν τελικά το σκοτώσει με την τέταρτη προσπάθεια. Η δίκη της Λέτμπι διήρκεσε εννέα μήνες. Η ποινή της θα εκδοθεί σε μελλοντική ημερομηνία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις