Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Τήνος: «Μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία -Η σκέψη μας σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Τήνος: «Μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία -Η σκέψη μας σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις»

Μητσοτάκης Τήνος: «Η χώρα έχει ξεπεράσει την 10ετη κρίση και έχει κάθε δικαιώμα να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη ελπίδα»

Με λαμπρότητα γιορτάζει ο απανταχού ελληνισμός την Κοίμηση της Θεοτόκου, όπως κάθε χρόνο τον Δεκαπενταύγουστο. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων είναι, και φέτος, η Τήνος, όπου δίνει το «παρών» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Έλλη», ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε τη Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης. Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα από την Τήνο μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων με την λιτάνευση της εικόνας της Θεοτόκου. Παράλληλα στο μήνυμα του ο κ. Μητσοτάκης, επισήμανε τον κομβικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην ασφάλεια της χώρας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό τους με πράξεις.

«Σήμερα, από τις πιο μεγάλες εκκλησίες μέχρι τα πιο μικρά ξωκλήσια ο ελληνισμός η Ορθοδοξία, γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου. Ήθελα ειδικά αυτή τη μέρα να βρεθώ εδώ στην Τήνο η οποία γιορτάζει τα 200 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργού εικόνας» τόνισε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Σήμερα η σκέψη μας κατευθύνεται στις ‘Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτές και αυτούς οι οποίοι φροντίζουν να είμαστε ασφαλείς, σε αυτούς οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στην άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Γνωρίζουνε πάντα ότι η πολιτεία θα βρίσκεται κοντά τους και θα τους στηρίζει». Σημείωσε επίσης ότι «ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια ημέρα ταυτισμένη με την ελπίδα και την αισιοδοξία» και δήλωσε ότι «έχουμε κάθε λόγο σήμερα ως Ελληνίδες και ως Έλληνες να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον».

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε,

«Παρά τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε η χώρα μας έχει ξεπεράσει μια υπερδεκαετή κρίση και έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη ελπίδα με περισσότερη αισιοδοξία. Αυτές οι λέξεις εξάλλου είναι τόσο ταυτισμένες με τη μεγάλη σημερινή γιορτή,. Εύχομαι σε όλους και όλες τις εορτάζουσες, στη σύζυγό μου η οποία γιορτάζει και αυτή, χρόνια πολλά. Χρόνια πολλά όμως σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε βρίσκονται παντού στον κόσμο. Σήμερα γιορτάζει όλος ο Ελληνισμός γιορτάζει όλη η Ορθοδοξία. Χρόνια πολλά και καλά».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επιβιβάστηκε σε πυραυλάκατο η οποία έπλευσε στο σημείο βύθισης του καταδρομικού “Έλλη”, 550 μέτρα από τον λιμενοβραχίονα της Τήνου. Στο σημείο πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς του καταδρομικού “Έλλη” ενώ ακολούθησε η ρίψη στεφάνου από τον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις