Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραγωδία στη Φλόριντα: 9χρονος σκότωσε 6χρονο με πυροβόλο όπλο
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Φλόριντα: 9χρονος σκότωσε 6χρονο με πυροβόλο όπλο

Το νέο περιστατικό χρήσης πυροβόλου όπλου στις ΗΠΑ από παιδί, προκαλεί ανατριχίλα

Φλόριντα 2023: Ένας 9χρονος πυροβόλησε θανάσιμα στο κεφάλι έναν 6χρονο. Το νέο περιστατικό χρήσης πυροβόλου όπλου στις ΗΠΑ από παιδί, προκαλεί ανατριχίλα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε αναφορά για ένα άτομο που πυροβολήθηκε μέσα σε ένα σπίτι στο Τζάκσονβιλ γύρω στις 14:50 τη Δευτέρα, 13/8. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το περιστατικό, ο βοηθός σερίφη Τζ. Ντ. Στρόνκο από το γραφείο του σερίφη του Τζάκσονβιλ δήλωσε: «Η αρχική έρευνα διαπίστωσε ότι οι δύο ανήλικοι βρίσκονταν μέσα στην κατοικία υπό τη φροντίδα ενός ενήλικα. Ο ένας από τους ανήλικους κατάφερε να βρει ένα πυροβόλο όπλο και πυροβόλησε με έναν μόνο πυροβολισμό, πλήττοντας το θύμα. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη εγκληματικής βίας».

Οταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πώς ο 9χρονος απέκτησε πρόσβαση στο πυροβόλο όπλο ή αν αυτό ήταν ασφαλισμένο, ο βοηθός σερίφη δήλωσε ότι η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και είναι πολύ νωρίς για να καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες. Συμπλήρωσε πάντως πως ο ενήλικας που βρισκόταν στο σπίτι με τα παιδιά ανακρίθηκε στο πλαίσιο της έρευνας, ενώ δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι για την υπόθεση. Το θύμα, το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά πέθανε από τα τραύματά του.

Στατιστικές τρόμου

Σύμφωνα με την Washington Post, τα πυροβόλα όπλα ήταν η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά κάτω των 18 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020 και το 2021, σύμφωνα με ανάλυση στοιχείων από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Από το 2015, σύμφωνα με μελέτη, έως και 4,6 εκατομμύρια παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες ζούσαν σε σπίτια με τουλάχιστον ένα γεμάτο, ξεκλείδωτο πυροβόλο όπλο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις