Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κροατία – ΑΕΚ: Προκλητικές νουθεσίες από τον πρόεδρο της κροατικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κροατία – ΑΕΚ: Προκλητικές νουθεσίες από τον πρόεδρο της κροατικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου

Κροατία - ΑΕΚ: Διαβάστε την επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ ο Μάριγιαν Κούστιτς

Επιστολή με την οποία απευθύνει νουθεσίες προς την ΑΕΚ έστειλε στην ΕΠΟ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Κροατίας, Μάριγιαν Κούστιτς, ζητώντας από τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας να συστήσει στη διοίκηση της «Ένωσης» να ανοίξει επικοινωνία με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τις κρατικές Αρχές. «Η αποφυγή οποιασδήποτε μορφής επικοινωνίας δεν βοηθά σε μια δύσκολη κατάσταση όπως αυτή» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κούστιτς με την ΑΕΚ να του απαντά ότι «Εμείς δεν συμμετέχουμε λόγω πένθους σε εκδηλώσεις που έχουν χαρακτήρα δημοσίων σχέσεων. Σε οτιδήποτε αφορά θέματα ασφάλειας φυσικά και είμαστε παρόντες, όπως έγινε νωρίτερα στο Μάξιμιρ στο περιθώριο της προπόνησης της ΑΕΚ, με παρουσία και της UEFA».

Η επιστολή του Μάριγιαν Κούστιτς

«Αγαπητέ κύριε Μπαλτάκο, αγαπητέ πρόεδρε, Σε συνέχεια της επιστολής της 8ης Αυγούστου, επιτρέψτε μου να εκφράσω για άλλη μια φορά τη λύπη μας για το περιστατικό που συνέβη στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα και να σας ζητήσω να εκφράσετε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Μιχάλη Κατσούρη. Καταλαβαίνουμε ότι τα συναισθήματα είναι έντονα μετά από ένα τόσο μοιραίο περιστατικό, αλλά καλούμε σε ήρεμη και ορθολογική αντίδραση και επικοινωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών. Επομένως, παρακαλούμε να συστήσετε στη διοίκηση της ΑΕΚ να ανοίξει επικοινωνία με την Ντίναμο και τις κρατικές αρχές.

Η αποφυγή οποιασδήποτε μορφής επικοινωνίας δεν βοηθά σε μια δύσκολη κατάσταση όπως αυτή. Αντίθετα, η αποφυγή συνομιλίας και η έλλειψη ανταλλαγής πληροφοριών θα μπορούσε να έχει ισχυρές αρνητικές συνέπειες, κάτι που είναι ιδιαίτερα προβληματικό γιατί ΑΕΚ και Ντίναμο έχουν μπροστά τους δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Φυσικά, όλοι οι εμπλεκόμενοι στο περιστατικό θα πρέπει να διωχθούν επαρκώς ενώπιον του δικαστηρίου και ιδιαίτερα ο υπεύθυνος για τον θάνατο του Κατσούρη. Ωστόσο, πιστεύω ότι ο ρόλος μας είναι να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις εντάσεις μεταξύ των δύο συλλόγων και μεταξύ των δύο χωρών, γιατί δεν πρέπει να είμαστε όλοι θύματα χουλιγκανικής συμπεριφοράς.

Κατανοούμε ότι ο κόσμος στην ΑΕΚ θρηνεί για την απώλεια του οπαδού του, αλλά για άλλη μια φορά συνιστούμε ανεπιφύλακτα την ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των συλλόγων και των κυβερνητικών αρχών, για την αποτροπή μελλοντικών επεισοδίων, που πρέπει να είναι η ύψιστη προτεραιότητα για όλους μας. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας σε αυτό το θέμα. Τις καλύτερες ευχές”.

Η απάντηση της ΑΕΚ

«Εμείς δεν συμμετέχουμε λόγω πένθους σε εκδηλώσεις που έχουν χαρακτήρα δημοσίων σχέσεων. Σε οτιδήποτε αφορά θέματα ασφάλειας φυσικά και είμαστε παρόντες, όπως έγινε νωρίτερα στο Μάξιμιρ στο περιθώριο της προπόνησης της ΑΕΚ, με παρουσία και της UEFA. Η μία από τις προβλεπόμενες συσκέψεις ασφαλείας, η άλλη είναι αύριο το πρωί. Και σε οτιδήποτε αφορά οργανωτικά φυσικά δεν αρνούμαστε επικοινωνία. «Αποχωρήσαμε από την σύσκεψη ανήμερα της δολοφονίας για προφανείς λόγους. Πώς είναι δυνατόν να βρισκόμαστε στο γήπεδο τους, να συμμετέχουμε στις συσκέψεις και να κατηγορούμαστε ότι είμαστε εξαφανισμένοι; Φυσικά αντίστοιχα άτοπες και αβάσιμες είναι και οι αιτιάσεις του προέδρου της Κροατικής Ομοσπονδίας. Αναφέρει πράγματα που δεν συμβαίνουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις