Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Επίσκεψη Τσακαλώτου στη Χαλκίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Επίσκεψη Τσακαλώτου στη Χαλκίδα

Νέος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού συλλόγου και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Χαλκίδα βρέθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπου συζήτησε με φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για προβλήματα της επικαιρότητας, τις προοπτικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα επόμενα έτη, αλλά και για τη διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου του κόμματος. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια περιοδείας στην πόλη συνάντησε πολίτες και επιχειρηματίες, και συνομίλησε με εκπροσώπους του εμπορικού συλλόγου της πόλης, οι οποίοι του εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις εξαιτίας του πληθωριστικού κύματος των συσσωρευμένων χρεών αλλά και την απειλή από τις μεγάλες αλυσίδες. Ο κ. Τσακαλώτος για το τελευταίο ανέφερε ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο, που αναλύεται στο σχέδιο Πισσαρίδη, και θα μπορούσε να έχει κωδική ονομασία «το μεγάλο ψάρι να φάει το μικρό».

Τι συζήτησε ο Τσακαλώτος με μέλη του κόμματος στην Χαλκίδα

Στη συνέχεια σε καφετέρια της περιοχής ακολούθησε συζήτηση για τους προβληματισμούς, που είναι κοινοί σε όλα τα μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την επικαιρότητα αλλά και για τις προοπτικές του κόμματος. Η συζήτηση στράφηκε γύρω από τις αιτίες της ήττας αλλά και για το πώς μπορεί να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν θέματα που αφορούν τη νεολαία, την τοπική αυτοδιοίκηση, την διαχείριση των φυσικών πόρων, την ακρίβεια και την ασκούμενη οικονομική πολιτική.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επέμενε ότι για όλα τα ζητήματα χρειάζεται μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός που με δουλειά μυρμηγκιού θα κατοχυρώνει την ταυτότητα, τις κοινωνικές αναφορές και τις νέες προγραμματικές επεξεργασίες του κόμματος. Και όλα αυτά με ένα κόμμα που δουλεύει δημοκρατικά και συλλογικά και με οργανώσεις μελών που παίρνουν πρωτοβουλίες χωρίς απαραιτήτως να περιμένουν καθοδήγηση από το κέντρο. Για να δημιουργηθεί μια αμφίδρομη σχέση και να μπορεί να νιώθει κάθε μέλος ότι συνεισφέρει ουσιαστικά στο κόμμα τόσο σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις