Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Smoothies συνταγές για δίαιτα: Το απόλυτο καλοκαιρινό ρόφημα με 150 θερμίδες
PLUS

Smoothies συνταγές για δίαιτα: Το απόλυτο καλοκαιρινό ρόφημα με 150 θερμίδες

Smoothies συνταγές για δίαιτα: Θα σε κρατούν δροσερό και γεμάτο ενέργεια

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να απολαμβάνεις δροσιστικά και θρεπτικά smoothies που θα σε κρατούν δροσερό και γεμάτο ενέργεια. Είτε ψάχνεις για ένα γρήγορο πρωινό, είτε για μια αναζωογόνηση μετά την προπόνηση, είτε για ένα υγιεινό σνακ, αυτά τα καλοκαιρινά smoothies με λίγες θερμίδες είναι η απάντηση. Γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και φυσική γλυκύτητα, είναι η ιδανική απόλαυση χωρίς ενοχές για να νικήσεις τη ζέστη.

Συνταγές για smoothies: Ιδέες για ροφήματα

  • Σε ένα μπλέντερ, συνδύασε 1/2 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες, 1/4 φλιτζανιού βατόμουρα, 1/4 φλιτζανιού σμέουρα, λίγο γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη και μια χούφτα παγάκια. Χτύπησε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και απόλαυσε την έκρηξη αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών από τα πολύχρωμα μούρα.
  • Ανάμειξε 1/2 φλιτζάνι μάνγκο σε κύβους, 1/4 φλιτζανιού κομμάτια ανανά, 1/4 φλιτζανιού ροδάκινα σε φέτες, λίγο φρέσκο χυμό λάιμ και μερικά παγάκια. Αυτή η τροπική απόλαυση είναι πλούσια σε βιταμίνη C.
  • Για ένα θρεπτικό πράσινο smoothie, ανάμειξε 1 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι, 1/2 μπανάνα, 1/4 φλιτζανιού αγγούρι σε κύβους, 1/4 φλιτζανιού ακτινίδιο σε κύβους, μια χούφτα φύλλα δυόσμου και λίγο νερό.
  • Συνδύασε 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας, 1/4 φλιτζανιού μπανάνα σε φέτες, 1/4 φλιτζανιού ανανά σε κύβους και ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους chia. Ανάμειξε το μείγμα μέχρι να γίνει κρεμώδες και καλή απόλαυση.
  • Χτύπησε στο μπλέντερ 1 φλιτζάνι ζουμερά κομμάτια καρπουζιού, μια χούφτα φρέσκα φύλλα δυόσμου και μια πρέζα χυμό λάιμ. Αυτό το ενυδατικό και ελαφρύ smoothie είναι ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Συνταγές για smoothies: Διατήρησε τις χαμηλές θερμίδες

Για να διατηρήσεις αυτά τα smoothies κάτω από 150 θερμίδες, απόφυγε την προσθήκη επιπλέον γλυκαντικών ή συστατικών με υψηλή θερμιδική αξία, όπως επιδόρπια γιαουρτιού ή χυμούς φρούτων. Αντ’ αυτού, βασίσου στη φυσική γλυκύτητα των φρούτων και στην κρεμώδη γεύση των φυτικών γαλάτων ή του γιαουρτιού. Μη διστάσεις να προσαρμόσεις τις συνταγές με τα αγαπημένα σου φρούτα ή superfoods, όπως λιναρόσπορο ή σκόνη πρωτεΐνης.

Να θυμάσαι ότι τα smoothies μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενσωματώσεις περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου, αλλά δεν πρέπει να αντικαθιστούν πλήρως τις πλήρεις τροφές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις