Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Λιζέτα Νικολάου – Λιάνης: Ο γάμος “που την έβλαψε”, ο γιος και “η ζωή σαν παραμύθι”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λιζέτα Νικολάου – Λιάνης: Ο γάμος “που την έβλαψε”, ο γιος και “η ζωή σαν παραμύθι”

Λιζέτα Νικολάου - Λιάνης: Όσα είχε εξομολογηθεί για τον γάμο της με τον Γιώργο Λιάνη και το διαζύγιό τους, που της κόστισε - Δείτε το βίντεο

Μία ζωή «σαν παραμύθι» έζησε η Λιζέτα Νικολάου, όπως η ίδια είχε πει χαρακτηριστικά στην τελευταία της συνέντευξη.  Η τραγουδίστρια που πέθανε το πρωί της Πέμπτης 11 Αυγούστου, είχε μιλήσει στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» τον Ιανουάριο του 2022.  Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον γάμο της με τον Γιώργο Λιάνη και όσα έφερε στη ζωή της το διαζύγιό τους.

«Είμαι η πρώτη Λιζέτα που είχε αυτό το όνομα στην Ελλάδα. Με έχουν βαφτίσει Ελισάβετ. Το πραγματικό μου επίθετο είναι Κατικαρίδου, το Νικολάου μου το έδωσε ο Σούκας» είχε πει αρχικά. «Ποτέ δεν είπα ότι θα γίνω τραγουδίστρια. Ξεκίνησα όταν πήγαινα Γυμνάσιο σε μια μπουάτ να τραγουδάω χωρίς μικρόφωνο, κρυφά από τον πατέρα μου, και οι γείτονες του έδιναν συγχαρητήρια. Όταν με άκουσε για πρώτη φορά, είπε ότι η μπέμπα, δηλαδή εγώ, τραγουδάει καλύτερα από την Μοσχολιού» πρόσθεσε για τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι, ενώ μνημονεύοντας σπουδαίες συνεργασίες της σχολίασε ότι: «Ο Στράτος Διονυσίου είχε ανοιχτή καρδιά».

«Άφησα την καριέρα μου στην τύχη της, αλλά δεν έχω κανένα απωθημένο. Η ζωή μου ήταν σαν παραμύθι» επισήμανε η Λιζέτα Νικολάου.

Ο γάμος με τον Γιώργο Λιάνη

Όσο για τη σχέση της με τον Γιώργο Λιάνη, είχε πει: «Με το Γιώργο Λιάνη παντρευτήκαμε το 1978 αποκτήσαμε ένα γιο και χωρίσαμε. Ο χωρισμός μου με το Γιώργο Λιάνη μου κόστισε πάρα πολύ, ντρεπόμουν που ήμουν χωρισμένη. Για το γιο μου έγινα και μάνα και πατέρας.  Ο γάμος μου με το Γιώργο Λιάνη με έβλαψε στην καριέρα μου».

«Δεν ήθελα να ξαναπαντρευτώ παρόλο που είχα μια σχέση για 16 χρόνια, δεν ήθελα να κάνω άλλο παιδί. Είμαι χαρούμενη που έχω δυο εγγονάκια, το ένα λέγεται Γιώργος Λιάνης» σχολίασε. «Έχασα το μεγάλο αδερφό μου το Σωκράτη, μετά και τον αδερφό μου τον Αλέκο. Δεν τα αντέχω αυτά. Για τον Αλέκο δεν πρόλαβα να κάνω κάποια πράγματα για αυτόν, για να τον βοηθήσω» είχε πει τέλος.

Ο θάνατός της

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή, σήμερα 8:15 το πρωί,  η σπουδαία τραγουδίστρια Λιζέτα Νικολάου. Την είδηση έκανε γνωστή η τραγουδίστρια Ελένη Δήμου γράφοντας στο facebook: «Πόσο κρίμα.. Πόσο κρίμα.. Καλό ταξίδι Λιζετάκι μου.. όπως σου έλεγα πάντα».

Το ατύχημα

Υπενθυμίζεται ότι η ερμηνεύτρια, προ ολίγων ημερών είχε ένα σοβαρό ατύχημα σε καφετέρια έπειτα από πτώση που είχε από σκάλα. Η Λιζέτα Νικολάου νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε ιδιωτική κλινική του Πειραιά.

Η τραγουδίστρια είχε χάσει την ισορροπία της και γλίστρησε στις σκάλες την ώρα που ήθελε να πάει στην τουαλέτα του καταστήματος. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο θεραπευτήριο, καθώς έφερε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

Λιζέτα Νικολάου, ποια ήταν

Η Λιζέτα Νικολάου (αληθινό όνομα Ελισάβετ Κατικαρίδου) γεννήθηκε το 1951 στη Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά) από Πόντιους, πρόσφυγες γονείς. Ασχολήθηκε με το τραγούδι από τα μαθητικά της χρόνια. Μετά από πρόταση που της έγινε, πέρασε από ακρόαση για να κάνει δεύτερες φωνές στα «Δειλινά», όπου τη δεκαετία του 1970 εμφανιζόταν η αφρόκρεμα του ελληνικού πενταγράμμου (Διονυσίου, Πάριος, Νταλάρας, Αλεξίου κ.α.). Στα «Δειλινά» παρέμεινε πολλές σεζόν όπου πλέον εμφανιζόταν ως μόνιμη παρτενέρ του Στράτου Διονυσίου.

Στη δισκογραφία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1973 σε συνθέσεις του Τάκη Σούκα σε στίχους του Ηρακλή Παπασιδέρη. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και εμφανίστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος («Θεσσαλικός κύκλος» κ.α.), ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, η Βίκυ Μοσχολιού και η Δήμητρα Γαλάνη. Το 1977 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος της με τίτλο «Το χαμόγελο της Λιζέτας» και τραγούδια που υπέγραφαν ορισμένοι από τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Δήμος Μούτσης, ο Γιάννης Σπανός, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Το 1980 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος «Σ’ αγάπησα, μ’ αγάπησες» με τραγούδια των Γ.Μαρκόπουλου, Α. Βαρδή και ο Χρ. Νικολόπουλου. Ακολούθησαν κι άλλοι δίσκοι, όπως τα «Κέφια Της Λιζέττας», 1985, «Έτσι Χάνονται Οι Αγάπες», 1986, «Θέλω Ν’ Αντισταθώ», 1989, «Νυχτερινοί Έρωτες», 1990, «Τέρεν Μάνα Πως Χορεύω», 1992, «Τα Τραγούδια Του Πατέρα μου», 1995, «Ποντιακή Ραψωδία», 1997. Το 1985 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο «Ποντιακά τραγούδια με τη Λιζέτα Νικολάου», που γεννήθηκε μέσα από την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Το μεγάλο χρέος», σε σενάριο του Δημήτρη Ιατρόπουλου, η οποία ήταν αφιερωμένη στην ιστορία του Πόντου.

¨Άφησα την καριέρα μου στην τύχη της”

Όπως είχε πει μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική εκπομπή πριν λίγα χρόνια, «άφησα την καριέρα μου στην τύχη της, δεν έχω κανένα απωθημένο. Μετά τον ‘Θεσσαλικό Κύκλο’ και όλη τη συνεργασία με τον Γ. Μαρκόπουλο, άρχισαν να με ζητάνε τα μεγάλα μαγαζιά -ήταν σαν παραμύθι αυτό. Το λέω στα κορίτσια, στα αγόρια και μου λένε ‘μα αυτό είναι παραμύθι που μας λέτε!’. Γιατί πασχίζουν τόσο πολύ, κι εμένα μου ήρθαν τόσο εύκολα!». Από το 1978 έως και το 1983 υπήρξε παντρεμένη με τον Γιώργο Λιάνη, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον Αλέξανδρο.

Λιζέτα Νικολάου: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την τραγουδίστρια

Ο θάνατός της βύθισε στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο, με σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος να την αποχαιρετούν στα social media.

Ανάμεσα σε αυτούς, ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: «Η Λιζέτα μας. Καθαρός άνθρωπος, γενναίος, ακέραιος. Ένα κορίτσι του Πόντου, όλο ζωή, χαρά κι αλήθεια. Μπήκε μες τη μουσική με σεβασμό, αγάπη και πίστη. Μόνο καλά έχουμε να θυμόμαστε από εκείνη. Πόσο κρίμα, πόσο άδικο! Αντίο, Λιζετάκι μου…».

Χάρις Αλεξίου

Η Χάρις Αλεξίου, με την οποία τη συνέδεε μια βαθιά φιλία, ανάρτησε κι εκείνη μια φωτογραφία της Λιζέτας Νικολάου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Κάτω από αυτή, έγραψε: «Η Λιζέτα Νικολάου, το Λιζετάκι, το Λιζετόπον, αυτό το γελαστό πλάσμα με την υπέροχη φωνή, με τους αμέτρητους φίλους, που αγαπούσε και την υπεραγαπούσαν,μας αποχαιρέτησε ξαφνικά. Καλό σου ταξίδι στον Παράδεισο φιλαράκι και Γιαβρόπομ. Οι φίλοι σου θρηνούμε».

 Άννα Βίσση

Η Άννα Βίσση έσπευσε κι εκείνη να γράψει το δικό της «αντίο» στη δημοφιλή τραγουδίστρια. Με μια σειρά από κοινά τους στιγμιότυπα και ένα συγκινητικό κείμενο αποχαιρέτησε τη Λιζέτα Νικολάου.

«Κι ενώ είμαστε σε διακοπές ακούς το αδιανόητο: “η Λιζέτα έφυγε”… Η ζωή παύει… Η ζωή συνεχίζεται… Η ζωή πονάει… Κρίμα που έφυγες τόσο νωρίς… τόσο άδικα… Σ’αγαπώ και πάντα θα θυμάμαι το χαρακτηριστικό γέλιο σου και την λαχτάρα σου να τραγουδάς… Ήσουν ένα υπέροχο πλάσμα, ένα Αιώνιο κορίτσι!», έγραψε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Vissi (@annavissiofficial)

Τάνια Τσανακλίδου

Η Τάνια Τσανακλίδου με τη σειρά της δημοσίευσε κι εκείνη ένα κοινό τους στιγμιότυπο στο Instagram κι αρκέστηκε να της πει: «Καλό ταξίδι αγαπημένη μου Λιζέτα».

Σπύρος Μπιμπίλας

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας αποχαιρέτησε κι εκείνος τη Λιζέτα Νικολάου, με μία ανάρτηση, τονίζοντας πόσο τυχερός ήταν που τον τίμησε με τη φιλία της.

«Αντιο Λιζεττα μου….αγαπημενη φιλη καρδιας!!! Αντιο ομορφε ανθρωπε! Αντιο σπουδαια μας φωνή!! Ειναι τοσο αδικο το φευγιο σου… Ποσο σ ευχαριστω που με τιμησες με την φιλια σου..Πόσο σ ευχαριστώ που πάντα ήσουν κοντα μας οποτε σε χρειαστηκαμε στις εκδηλωσεις και στις συναυλιες του ΤΑΣΕΗ..Ποσο θα μας λειπεις….Θα σ αγαπω παντα ..Ο λαός μας παντα θα τραγουδαει τα αξεχαστα τραγουδια σου….», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής του.

Σοφία Βόσσου

Την αδικοχαμένη τραγουδίστρια αποχαιρέτησε και η Σοφία Βόσσου, η οποία έγραψε σε δημοσίευσή της στο Instagram: «Στο φως κούκλα μου να γαληνέψει η ψυχούλα σου».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sofia Vossou (@vossou_sofia)

Μάκης Δελαπόρτας

«Aντίο» στη σπουδαία τραγουδίστρια είπε μέσω του Instagram και ο Μάκης Δελαπόρτας, με τον οποίο ήταν καλοί φίλοι. «Λιζέττα μου αγαπημένη, φίλη μιας ζωής, πως να δεχτώ το τόσο άδικο φευγιό σου; Καλό σου ταξίδι χαμογελαστό και όμορφο κορίτσι…. Θα ζεις για πάντα στην καρδιά μου….», έγραψε.

Γιώργος Θεοφάνους

Μεταξύ εκείνων που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τη Λιζέτα Νικολάου μέσα από τα social media είναι και ο Γιώργος Θεοφάνους.

Παρότι δεν είχαν συνεργαστεί ποτέ σε κάποιο κομμάτι του ίδιου, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και η τραγουδίστρια είχαν συναντηθεί στην περσινή σεζόν της εκπομπής «Ένα τραγούδι ακόμα» στο ΟΡΕΝ. Εκεί η ερμηνεύτρια συμμετείχε στο αφιέρωμα για τη Μικρά Ασία, εκτελώντας ζωντανά και με τη συνοδεία του Γιώργου Θεοφάνους στο πιάνο ένα σμυρναίικο μοιρολόι. Εκείνες τις στιγμές θυμήθηκε ο συνθέτης και θέλησε να πει το δικό του αντίο στη Λιζέτα Νικολάου μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ (πρώην Twitter).

«Την γνώρισα πέρσι στο πλατό του ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΚΟΜΑ την άκουσα να λέει μοναδικά ένα μοιρολόι από την Μικρά Ασία την λάτρεψα. Με αξιοπρέπεια και ευαισθησία καλλιτεχνική. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ αγαπημένη Λιζέτα Νικολάου», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Θεοφάνους, αναρτώντας και το απόσπασμα από την εκπομπή του στο ΟΡΕΝ.

Λάκης Λαζόπουλος

Με μία συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram επέλεξε ο Λάκης Λαζόπουλος να αποχαιρετήσει τη Λιζέτα Νικολάου. Ο γνωστός ηθοποιός και σατιρικός συγγραφέας είπε το δικό του αντίο.

«Λιζέτα, γεια σου. Σε γνώρισα μέσα από τη Χαρούλα, τη φίλη σου, και σε ήξερα απ’ τα τραγούδια σου. Ωραίες αναμνήσεις που τις παίρνεις έτσι βιαστικά και φεύγεις! Τι να πω;», γράφει ο Λάκης Λαζόπουλος, αναρτώντας μία φωτογραφία της εκλιπούσας ερμηνεύτριας. «Ήσουν πάντα ένα πολύ καλό κορίτσι, ένας πολύ καλός άνθρωπος. Τεμέτερον», καταλήγει στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο ηθοποιός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις