Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κίνημα της Πετσέτας – Νάξος: Μέσα στη νύχτα και μετά τους ελέγχους, άπλωσαν ξανά ομπρελοκαθίσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Κίνημα της Πετσέτας – Νάξος: Μέσα στη νύχτα και μετά τους ελέγχους, άπλωσαν ξανά ομπρελοκαθίσματα

Κίνημα της Πετσέτας - Νάξος: Η απελευθέρωση της παραλίας της Νάξου δεν κράτησε για πολύ - Όσα αποσύρθηκαν πριν λίγες ημέρες, πήραν ξανά θέση μετά τους ελέγχους

Το «Κίνημα της Πετσέτας», δηλαδή το κίνημα για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες έχει εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τη Νάξο να μπαίνει στη λίστα εσχάτως. Στις φωτογραφίες που τράβηξε μέλος του κινήματος «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», στην παραλία Πλάκα του νησιού υπήρχαν μεγάλων διαστάσεων ξύλινες κατασκευές που είχαν καταλάβει όλον τον χώρο, χωρίς να αφήνουν σπιθαμή ελεύθερης παραλίας μεταξύ τους.

Και όλα αυτά σε μία παραλία Natura με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, που θα έπρεπε να προστατεύεται. Μετά από τις καταγγελίες και υπό τον φόβο ελέγχων και προστίμων, πριν μερικά βράδια πολλοί επιχειρηματίες έσπευσαν να μαζέψουν ξαπλώστρες από δημοφιλείς παραλίες της Νάξου, όπως στην Πλάκα. Περίοικοι αντιλήφθηκαν φορτηγά χωρίς πινακίδες να συλλέγουν ξαπλώστρες από τα παραλιακά καταστήματα. Η «επιχείρηση» συνεχίστηκε και το επόμενο πρωί σε Πλάκα, Αγία Άννα και Άγιο Προκόπιο.

Η απελευθέρωση της παραλίας της Νάξου δεν κράτησε για πολύ όμως. Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στη σελίδα της ομάδας «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», κάποιοι επιτήδειοι και απτόητοι από τους ελέγχους που έγιναν και φυσικά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το Κίνημα της Πετσέτας, έβαλαν ξανά σε ακτές στην Αγία Άννα, Πλάκα, Άγιο Γεώργιο και Άγιο Προκόπιο τις ξαπλώστρες που είχαν… ξηλώσει. Στις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί φαίνεται πως τα ομπρελοκαθίσματα τοποθετήθηκαν ξανά στις θέσεις τους, ενώ από συγκεκριμένες εικόνες φαίνονται και τα ίχνη που άφησαν πίσω τους τα φορτηγά που τις μάζεψαν λίγες ημέρες νωρίτερα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις