Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΝΔ: Στρατηγική νίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Στρατηγική νίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στόχος της νέας Δημοκρατίας είναι να κερδίσει όλες τις περιφέρειες της χώρας και να ξαναβαφτεί ο χάρτης μπλε.

Δύο ισχυρά ατού θέλει να εκμεταλλευτεί η Νέα Δημοκρατία ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Το πρώτο είναι το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών που η Νέα Δημοκρατία θέλει να το διατηρήσει και σε επίπεδο περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Στόχος της νέας Δημοκρατίας είναι να κερδίσει όλες τις περιφέρειες της χώρας και να ξαναβαφτεί ο χάρτης μπλε, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για τον λόγο αυτό το κυβερνών κόμμα φρόντισε πολύ γρήγορα να ανακοινώσει τις υποψηφιότητες στις περιφέρειες της χώρας και μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τις περισσότερες από αυτές, ενώ αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να επισκεφθεί το σύνολο των περιφερειών και να παραστεί ο ίδιος εκδηλώσεις με τους υποψήφιους περιφερειάρχες της νέας Δημοκρατίας.

Ακόμη και στην περίπτωση της Κρήτης, όπου η νέα Δημοκρατία είχε μία δυσκολία να αντιμετωπίσει τον περιφερειάρχη, αποφάσισε να στηρίξει τον κύριο Αρναουτάκη και έτσι να καταγράψει και εκεί ένα μερίδιο από τη νίκη του. Οι διεργασίες στην Πειραιώς και στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πυρετώδεις και οι εντολές που έχουν δοθεί σε περιφερειάρχες, αλλά και δημάρχους είναι να υπάρξει διπλό και τριπλό σκανάρισμα των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στους συνδυασμούς τους.

Κυρίως… πρόσωπο

Σε επίπεδο δήμων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστός στην πρακτική που ακολούθησε και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έδωσε ελάχιστα χρήματα σε υποψήφιους δημάρχους. Αυτά τα χρήματα περιορίστηκαν στους μεγάλους δήμους της χώρας, ενώ στους υπόλοιπους η Νέα Δημοκρατία δεν έδωσε χρίσμα, έτσι ώστε να αποφύγει και τις εσωκομματικές κόντρες μεταξύ κάποιων γαλάζιων στελεχών που κατεβαίνουν ως αντάρτες στις δημοτικές εκλογές. Με τον τρόπο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πράξη αυτό που έχει δηλώσει πολλές φορές για την χροιά που έχουν οι δημοτικές εκλογές, αλλά και τον τρόπο που ψηφίζουν οι πολίτες για τον τοπικό τους άρχοντα. Οι πολίτες στους δήμους ψηφίζουν κυρίως πρόσωπο και τους ανθρώπους οι οποίοι προσφέρουν στον δήμο σε επίπεδο καθημερινότητας και όχι με κομματικά κριτήρια.

Γι’ αυτό το λόγο η Νέα Δημοκρατία, πλην των μεγάλων δήμων οι οποίοι έχουν συμβολικό πολιτικό χαρακτήρα, αφήνει τους πολίτες να επιλέξουν εκείνον τον υποψήφιο που εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του τόπου τους. Στόχος πάντως και σε επίπεδο δήμων είναι η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει τους περισσότερους δήμους της Επικράτειας και έτσι να στείλει στους πολιτικούς της αντιπάλους ένα μήνυμα ότι παραμένει το πρώτο κόμμα, εκτός από τις βουλευτικές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις