Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Το κορίτσι που δεν μπορεί να χαμογελάσει: Η Tayla Clement υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο
ΚΟΣΜΟΣ

Το κορίτσι που δεν μπορεί να χαμογελάσει: Η Tayla Clement υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο

Το κορίτσι που δεν μπορεί να χαμογελάσει:Η κοπέλα που δεν μπορεί να χαμογελάσει λόγω σπάνιας ασθένειας, λάμπει από ευτυχία μετά το συμβόλαιο με πρακτορείο μοντέλων.

Μπορεί να μην χαμογελάει με τα χείλη, όμως τα μάτια της ξεχειλίζουν αγάπη. Η Tayla Clement, το 24χρονο μοντέλο από την Νέα Ζηλανδία υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με διεθνές πρακτορείο μοντέλων. Μιλώντας στο “ABC News”, αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως βιώνει την “καλύτερη περίοδο της ζωής της”, ενώ είναι έτοιμη να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους με την ιστορία της, ώστε να αποδεχτούν τον εαυτό τους ανεξαρτήτως των ατελειών. Η Tayla σε πολύ μικρή ηλικία διαγνώσθηκε με μια σπάνια ασθένεια, η οποία προκάλεσε την παράλυση των μυών του προσώπου της.

Το bulling για την εμφάνιση της, ήταν στην καθημερινότητά της.”Έφερναν πλαστικές σακούλες στο σχολείο και μου έλεγαν να τις βάλω πάνω από το κεφάλι μου γιατί ήμουν τόσο άσχημη που δεν ήθελαν να με βλέπουν και δεν άξιζα να με δουν. Νομίζω ότι όταν μεγαλώνεις και σου λένε συνεχώς ότι είσαι άσχημος και άχρηστος, τελικά το πιστεύεις γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το σύνδρομο Mobius

Η συγγενής διπλελία προσώπου (σύνδρομο Mobius) είναι μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, όπου τα νεύρα αδυνατούν να αναπτυχθούν επιτυχώς, με αποτέλεσμα την αδυναμία κινήσεων και εκφράσεων. Στην περίπτωση της Tayla, η διαταραχή αυτή εμφανίζεται στα φρύδια, τα οποία δεν μπορεί να κουνήσει καθόλου, στα μάτια, που κινούνται μόνο από δεξιά προς τα αριστερά και στο άνω χείλος που επίσης δεν μπορεί να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε κίνηση. Το τελευταίο έγινε και το σήμα κατατεθέν της καθώς όπως υποστηρίζει η ίδια, οι φίλοι αλλά και οι υποστηρικτές της στα social media, πλέον την γνωρίζουν ως το “κορίτσι που δεν μπορεί να χαμογελάσει”.

Σε ηλικία 12 ετών υποβλήθηκε στην πρώτη της επέμβαση, με την ελπίδα ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει θα λυθούν, αφού πίστευε ότι θα αποκτήσει ένα “νέο πρόσωπο”. Όμως, μετά από πολλούς μήνες ανάρρωσης, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα νεύρα του προσώπου της, στα οποία είχαν επέμβει χειρουργικά, δεν κατάφεραν να σημειώσουν την παραμικρή αλλαγή. Η Clement βυθιζόταν όλο και περισσότερο στην κατάθλιψη, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που προσπάθησε να βλάψει τον εαυτό της.

”Να είστε βέβαιοι ότι αν μπορούσα να χαμογελάσω, θα έδινα το μεγαλύτερο χαμόγελο μου στους ανθρώπους που με στηρίζουν.”

Μετά από μία δεκαετία με σκληρή προσπάθεια, βοήθεια από κοινωνικούς επιστήμονες, αλλά και ενασχόληση με τον αθλητισμό, η όμορφη Tayla άρχισε να βλέπει τη ζωή με άλλο μάτι. Η ιδιαιτερότητά της δεν πέρασε απαρατήρητη από το πρακτορείο μοντέλων “Zebedee Talent”, το οποίο της εξασφάλισε, μέσω της συνεργασίας τους, την πρώτη της εμπειρία ως μοντέλο. “Μου αρέσει που μπορώ να προσφέρω την βοήθεια μου στους άλλους. Με φωτίζει τόσο πολύ η ιδέα της έμπνευσης μέσω της ιστορίας μου και να είστε βέβαιοι ότι αν μπορούσα να χαμογελάσω, θα έδινα το μεγαλύτερο χαμόγελο μου στους ανθρώπους που με στηρίζουν” δήλωσε η Tayla.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις