Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Το «καθαρό τοπίο» του Κυριάκου Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «καθαρό τοπίο» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να εξαγγείλει ένα ακόμη πακέτο παροχών που θα διευκολύνει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και γι’ αυτό το λόγο δεν θέλει να υπάρχουν προσκόμματα έως ότου φτάσουμε στην ΔΕΘ.

«Καθαρό τοπίο» επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι την άνοδο του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να εξαγγείλει ένα ακόμη πακέτο παροχών που θα διευκολύνει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και γι’ αυτό το λόγο δεν θέλει να υπάρχουν προσκόμματα έως ότου φτάσουμε στην ΔΕΘ. Στο πακέτο παροχών που αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιλαμβάνονται τόσο η αύξηση και η διατήρηση του market pass, όσο και βοήθεια για τους συνταξιούχους που δεν θα δουν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις τους, καθώς και ένα πακέτο στήριξης κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Για να υπάρχει αυτό το «καθαρό τοπίο» που επιθυμεί ο πρωθυπουργός, θα πρέπει αρχικά να έχει ξεπεραστεί η δυσκολία που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο το «καθαρό τοπίο» σημαίνει αφενός το κλείσιμο όλων των υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, αφετέρου τη συνεχή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους ως μία χώρα που είναι ελκυστική για επενδύσεις.

Ο… αέρας της επενδυτικής βαθμίδας

Με τον αέρα της επενδυτικής βαθμίδας και με το κλίμα να είναι υπέρ της χώρας μας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί ότι οι δείκτες του ρυθμού ανάπτυξης θα αυξηθούν και η προσέλκυση των επενδύσεων θα γίνει πράξη. Επομένως και οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν και η ανεργία θα μειωθεί. Την ίδια ώρα η έναρξη των εργασιών της ολομέλειας της Βουλής θα βρει την κυβέρνηση να έχει έτοιμα τουλάχιστον τρία επιπλέον νομοσχέδια, τα οποία ενδέχεται να ψηφιστούν πριν την άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο διττός στόχος του πρωθυπουργού

Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός επιτυγχάνει ένα διττό στόχο. Από τη μία πλευρά δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η στήριξη των ευάλωτων, αλλά και η ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών, ενώ από την άλλη πλευρά δηλώνει με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα το μεταρρυθμιστικό της έργο. Στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν εκτός από τις οικονομικές εξαγγελίες και τις πρώτες αλλαγές στην μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, που ενδεχομένως να μπορούν να ανακοινωθούν από τα πρωθυπουργικά χείλη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου και στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι πυρετώδεις και όπως κάθε χρονιά αναζητείται και μία ανακοίνωση έκπληξη που οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα αφορά είτε στη φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, είτε στην αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις