Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άδεια Αυγούστου 2023: Η «μεγάλη φυγή» των Αθηναίων
ΕΛΛΑΔΑ

Άδεια Αυγούστου 2023: Η «μεγάλη φυγή» των Αθηναίων

Άδεια Αυγούστου 2023: Αυξημένη κίνηση σε Εθνική οδό και ΚΤΕΛ

Συνεχίζεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου, με τη κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, να είναι αυξημένη. Στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, οι ουρές είναι μεγάλες με τους πολίτες να φεύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους λίγο πριν τον 15Αύγουστο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγάλο κύμα των εκδρομέων του Αυγούστου συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή, με 68 πλοία και χιλιάδες επιβάτες να αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά.

Η πληρότητα στα πλοία ξεπερνά το 90% και σε πολλές περιπτώσεις φθάνει και το 100%. Σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά προγραμματίζονται 68 δρομολόγια με 23 από αυτά προς τα νησιά του Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και 45 προς Αργοσαρωνικό, ενώ εκτιμάται πως θα ταξιδέψουν 26.417 επιβάτες. Χθες Σάββατο, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 62 δρομολόγια, 25 για τα νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες και Κρήτη και 37 προς Αργοσαρωνικό ενώ οαριθμός των ταξιδιωτών ανήλθε σε 35.165 άτομα. Την Κυριακή από Ραφήνα προς Κυκλάδες προγραμματίζονται 12 δρομολόγια, προς Μαρμάρι 6 και από Λαύριο συνολικά 9 δρομολόγια.

Γέμισαν ταξιδιώτες τα ΚΤΕΛ

Ιδιαιτέρως αυξημένη είναι η κίνηση στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και στις εξόδους των εθνικών οδικών δικτύων. Από τις 6 χθες το απόγευμα του Σαββάτου, μέχρι τις 6 σήμερα το πρωί της Κυριακής, από τα διόδια Ελευσίνας, στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 58.454 οχήματα. Τις ίδιες ώρες από τα διόδια Αφιδνών στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας έφυγαν 36.211 οχήματα. Η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί στις 15 Αυγούστου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις