Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

03

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μύκονος: Πάνω από μισό εκατομμύριο η λεία της συμμορίας διαρρηκτών
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μύκονος: Πάνω από μισό εκατομμύριο η λεία της συμμορίας διαρρηκτών

Μύκονος διαρρήκτες: Έξι διαρρήκτες είχαν ενοικιάσει βίλα, απ’ όπου εξορμούσαν για τις εισβολές τους.

Όταν, στα τέλη Ιουνίου, η Αστυνομία κατάφερε δυνατό χτύπημα σε μία από τις συμμορίες διαρρηκτών, στη Μύκονο, που εισβάλλουν σε βίλες και κλέβουν μετρητά και κοσμήματα, στην κατοχή του 27χρονου συλληφθέντα Αλβανού, είχε βρει κάποια από τα κλοπιμαία. Αυτά τα κλοπιμαία αναγνωρίστηκαν από τους κατόχους τους, στο μεταξύ χρονικό διάστημα, και οδήγησαν στην…εξιχνίαση ακόμη τεσσάρων εισβολών σε αντίστοιχες βίλες που είχαν λάβει χώρα μέσα στον Ιούνιο. Ήδη από την έρευνα που είχε προηγηθεί της σύλληψης του βασικού μέλους της συμμορίας Αλβανού υπηκόου, είχαν εξιχνιαστεί 14 εισβολές από την εξαμελή συνολικά συμμορία, σε βίλες ενοικιασμένες από ευκατάστατους τουρίστες, που στην επιστροφή από τη διασκέδαση στα στενά της Μυκόνου έβρισκαν τους χώρους λεηλατημένους.

Έτσι, προκύπτει η συμμετοχή τους σε τουλάχιστον 18 εισβολές από τις οποίες αποκόμισαν σε μετρητά κοσμήματα και άλλα είδη 512.000 ευρώ!!! Υπενθυμίζεται ότι πέραν του συλληφθέντος Αλβανού, η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τα στοιχεία άλλων δύο μελών της συμμορίας, τα οποία αναζητεί.

Το ρεπορτάζ

Το Alphafreepress, στις 28 Ιουνίου, παρουσίασε εκτενές ρεπορτάζ για τη δράση αυτής της σπείρας, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρονταν τα πάρα κάτω: «Με ορμητήριο μία βίλα, που είχαν νοικιάσει, μέλη , οργάνωναν και πραγματοποιούσαν εισβολές σε άλλες…βίλες της Μυκόνου, όπου διέμεναν ευκατάστατοι ξένοι τουρίστες!  Ο 27χρονος Αλβανός υπήκοος, που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την ώρα που έβγαινε με κλοπιμαία από συγκρότημα πολυτελών κατοικιών του νησιού, τα δύο αρχικά μέλη της ομάδας, που αναζητούνται με γνωστά τα στοιχεία τους κι άλλοι τρεις που συμπλήρωναν την εξάδα των κακοποιών, είχαν νοικιάσει τη βίλα, προκειμένου να διαθέτουν «λεζάντα»!

Δηλαδή, το… ατράνταχτο «άλλοθι» ότι δεν μπορεί ενοικιαστές βίλας , άρα ευκατάστατοι οικονομικά των που επέλεξαν για διακοπές την κοσμοπολίτικη Μύκονο να είναι και διαρρήκτες! ΄Όμως, δεν τα κατάφεραν να…πείσουν και τους αστυνομικούς, οι οποίοι μπήκαν στα ίχνη τους και…περίμεναν έξω από το συγκρότημα τον 27χρονο Αλβανό να βγει με τα κλοπιμαία, αφού είχαν αντιληφθεί από την παρακολούθηση, ότι είχε, ήδη, εισβάλει. Οι δράστες αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας, καθώς και κουτιά ασφαλείας (safe box) με το περιεχόμενο τους». Τώρα, όπως είναι φυσικό συνεχίζεται η έρευνα για τη σύλληψη των δύο ταυτοποιημένων κακοποιών και η προσπάθεια να αναγνωριστούν και οι άλλοι τρεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις